net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι ελαφρύτεροι τροχοί έχουν βελτιώσει συνολικά τη συμπεριφορά του Beverly που θα κινηθεί γρήγορα και διασκεδαστικά σε δρόμο με στροφές εμπνέοντας ασφάλεια.

Στο δρόμο: Ασφαλές και διασκεδαστικό

Μετά από τη συνέντευξη Τύπου βρεθήκαμε γρήγορα-γρήγορα στα περίχωρα της Pontedera και στους περιφερειακούς ιταλικούς δρόμους με την γνωστή κορυφαία ποιότητα της ασφάλτου. Κορυφαία όσον αφορά την πρόσφυση γιατί στα 130 χλμ. διαδρομής που διανύσαμε οι κακοτεχνίες έκαναν ουκ ολίγες φορές την εμφάνισή τους θυμίζοντας αρκετά ελληνικό τοπίο.
Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση πάνω στη σέλα του SportTouring είναι…αρκετά πράγματα μαζί! Αυτό γιατί το μοντέλο παρουσιάζει μία συνολικά πειστική εικόνα χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο μέρος του.
Θα ξεκινήσω από το νέο κινητήρα που αποτελεί και το βασικό λόγο ύπαρξης του νέου Beverly. Η ισχύς κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία της και με το γκάζι στο στοπ, το SportTouring ξεπερνά γρήγορα και αβίαστα 120 χλμ./ώρα, αγγίζει εύκολα τα 140 και με αργό αλλά σταθερό ρυθμό φτάνει και ξεπερνά και τα 150. Αισθητοί γίνονται και κάποιοι κραδασμοί στην περιοχή της ποδιάς κάτι που αναμένεται να τακτοποιηθεί αφού τα μοντέλα που οδηγούσαμε ήταν προπαραγωγής. Σε αυτές τις ταχύτητες πολύ καλά τα καταφέρνει και η ζελατίνα που απομακρύνει μεγάλες ποσότητες αέρα από τον κορμό και το κράνος του αναβάτη.
Στις επιταχύνσεις εν κινήσει το μοτέρ δείχνει επίσης ζωντανό και ετοιμοπόλεμο. Με αρχικές ταχύτητες μεταξύ 60-80 χλμ./ώρα το Beverly θα καταφέρει να προσπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρει μπροστά του γρήγορα και με ασφάλεια δίνοντας μικρό χρόνο έκθεσης στο αντίθετο ρεύμα.
Αναβάθμιση σε σχέση με το μικρότερο «300» παρουσιάζει η συμπεριφορά του SportTouring και στις στροφές. Οι ελαφρύτεροι τροχοί έχουν βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των αναρτήσεων, οι οποίες διαβάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το οδόστρωμα κρατούν με άνεση τους τροχούς σε επαφή μαζί του και προσφέρουν πολύ καλή πληροφόρηση στον αναβάτη. Ειδικά το πιρούνι παρέχει το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στον αναβάτη και τον αφήνει να ψάξει απερίσπαστος τις μέγιστες κλίσεις που μπορεί να πετύχει το SportTouring. Ταχύτερο εμφανίζεται και στις συνεχόμενες αλλαγές πορείας οι οποίες πραγματοποιούνται και με λιγότερο κόπο. Τέλος, το μεγάλο μεταξόνιο και η συντηρητική γεωμετρία του πλαισίου γεμίζουν με εμπιστοσύνη τον αναβάτη αφού οι αντιδράσεις του παραμένουν προβλέψιμες και προοδευτικές ακόμη και πάνω από έντονες ανωμαλίες με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ