net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H ισορροπία δύναμης και στησίματος δίνει πολλές δυνατότητες.

Καινούργια γραφικά, μαύρο πλαίσιο, ασημί ζάντες, και νέες χούφτες, είναι μερικές από τις αισθητικές αλλαγές που υπέστη το 310.

Ο κινητήρας του 310 προέρχεται άμεσα από αυτόν του 250 και έχει τα ίδια κάρτερ, με μεγαλύτερη διαδρομή και διάμετρο κυλίνδρου.

Η καλύτερη σειρά φρένων της Brembo δεν θα μπορούσε παρά να παρέχει το καλύτερο φρενάρισμα στο ΤΕ310.

Δοκιμή: Husqvarna TE 310

Ξεφορτωμένο από τα περιττά βάρη και φορτωμένο με όλη την τεχνογνωσία της Husqvarna, το νέο TE 310 με το μοτέρ των 302,44 κ.εκ. εδραιώνεται ως το ελαφρύτερο στην κατηγορία Ε2.

 
Όλους μας είχαν λίγο-πολύ πείσει (μέσω αυτού του μύθου όπου ο μικρόσωμος άνθρωπος κατατροπώνει τον παντοδύναμο γίγαντα χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα του) ότι καλό είναι η ευφυΐα να υπερισχύει της σωματικής δύναμης, γιατί όσοι βασίζονται μόνο στη δύναμή τους και δεν καλλιεργούν το μυαλό τους, αργά ή γρήγορα αποτυγχάνουν. Παραδεχτείτε το… είστε από αυτούς που αναρωτιούνται, όπως κι εμείς, γιατί να πρέπει κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε δύναμη κι εξυπνάδα και να μη μπορεί με κάποιον τρόπο να φτιάξει έναν τέλειο, ισορροπημένο και αήττητο συνδυασμό και των δύο…

Ευτυχώς τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό φάνηκε να έχουν και οι μηχανικοί της Husqvarna που με τη στήριξη του ομίλου της BMW και τη βοήθεια ενός από τους πιο τεχνικούς οδηγούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, του Antoine Meo, τα τελευταία 2 χρόνια δημιούργησαν, εξέλιξαν και έφεραν στην κορυφή τον τέλειο συνδυασμό δύναμης κι εξυπνάδας, το TE 310. Ένα «αυθάδες» κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε για νΆ αμφισβητήσει την κορυφή και να προκαλέσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των 450cc και που, στα χέρια του Antoine Meo, φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά αφού έχει μια σπάνια ισορροπία ανάμεσα σε απόδοση, βάρος και ευελιξία γράφοντας ήδη ιστορία στα αγωνιστικά δρώμενα της Ε2 κατηγορίας.

Η δοκιμή του Husqvarna TE 310 περιλαμβάνεται στο τεύχος 22 του Moto Τρίτη που βρίσκεται στα περίπτερα.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ