LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Red Bull Cliff Diving: Στην τελική ευθεία!

Με σκηνικό το λιμάνι της Βοστόνης και το συγκεντρωμένο πλήθος να ζητωκραυγάζει παρακολουθώντας καταδύσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας, ο Βρετανός Gary Hunt πήρε άλλη μια ένδοξη νίκη στον προτελευταίο αγώνα του Red Bull Cliff Diving που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη.

 
Συγκεκριμένα και μετά από τις τελευταίες εντυπωσιακές του εμφανίσεις ο Βρετανός έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο Red Bull Cliff Diving για δεύτερη φορά, με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!
Εντός έδρας, ο Αμερικανός Kent Dε Mont, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου με 2.15 βαθμούς να τον χωρίζουν από τον Ρώσο Artem Silchenko που βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Αυτό το Σάββατο το cliff diving έγινε “αστικό”, αφού οι βράχοι αντικαταστάθηκαν από μια εξέδρα που στήθηκε στην κορυφή του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης της Βοστόνης, σε ύψος 24.5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας! Το ένθερμο πλήθος των 23.000 θεατών περικύκλωσε την περιοχή και παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα που διοργανώθηκε ποτέ στην Αμερική στα τρία χρόνια ζωής του πρωταθλήματος.
Ο «βασιλιάς» Gary Hunt θριάμβευσε και πάλι επαληθεύοντας τη θέση του ως φαβορί για το 2011. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις καταδύσεις μου σήμερα. Χτες δεν τα πήγα καλά στο ξεκίνημα και ήμουν λίγο ασυντόνιστος αλλά σήμερα βελτιωνόμουν όλο και περισσότερο. Είναι η τέταρτη νίκη μου στη σειρά επομένως αισθάνομαι πραγματικά στην καλύτερή μου φόρμα.» λέει ο 28-χρονος Βρετανός που έναν αγώνα πριν το μεγάλο τελικό έχει πάρει αγεφύρωτο προβάδισμα.
Στον αγώνα της Βοστόνης, μεταξύ των 6 καλύτερων αθλητών συμμετείχαν για πρώτη φορά και δύο νεοσύλλεκτοι. Ο Steven LoBue από την Ιντιάνα που είχε θερμούς υποστηρικτές την οικογένεια και τους φίλους του, και ο Jorge Ferzuli από το Μεξικό, είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν και τις 4 καταδύσεις και να κερδίσουν επάξια την 5η και 6η θέση. Ένας ακόμα Αμερικανός κατάφερε να ξανανέβει στο βάθρο μετά τον τραυματισμό του και την απουσία του από προηγούμενους αγώνες, ο Kent De Mont που ήταν τέταρτος στην τελική κατάταξη του 2010. Ο Artem Silchenko έχασε τις ελπίδες του στον τρίτο γύρο καθώς συγκέντρωσε μέτρια βαθμολογία, παρ’ όλ’ αυτά η δεύτερη του θέση τον κατατάσσει δεύτερο στη συνολική βαθμολογία (2ος, 71 πόντους), περνώντας μπροστά από τον Τσέχο Michal Navratil (3ος, 64 πόντους) με εφτά πόντους διαφορά.
Οι έξι καλύτεροι αθλητές καταδύσεων της χρονιάς θα προχωρήσουν αυτομάτως και στο πρωτάθλημα του 2012. Μετά τον αγώνα του Σαββάτου ο Cyrille Oumedjkane (Γαλλία) και ο Alain Kohl (Λουξεμβούργο) ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης με 45 πόντους, ο Κολομβιανός Orlando Duque, που ακόμη αναρρώνει από τον τραυματισμό του, στην έβδομη θέση (45 πόντους) ενώ ο Kent De Mont χρειάζεται μόλις 10 πόντους για να μπει στην πολυπόθητη εξάδα.
Οι πιστοί φίλαθλοι της Βοστόνης, πρωτεύουσας των σπορ στην Αμερική, υποδέχθηκαν για πρώτη φορά σε Αμερικάνικο έδαφος το διασημότερο πρωτάθλημα Cliff Diving του κόσμου. Η χάρη και η αισθητική των πτήσεων, μόλις τριών δευτερολέπτων, τους έκοψε την ανάσα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες στη ακτές της Γιάλτας στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά, μέχρι την τελευταία κατάδυση, θα έχουμε μια θεαματική μάχη για τους έξι καλύτερους καταδύτες που θα πρωταγωνιστήσουν στο συγκλονιστικό Πρωτάθλημα το 2012.

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα

1. Gary Hunt | Μ.Β. | 463.20 βαθμοί
2. Artem Silchenko | ΡΩΣ | 430.95 βαθμοί
3. Kent De Mond | ΗΠΑ | 428.80 βαθμοί
4. Alain Kohl | ΛΟΥΞ | 408.40 βαθμοί
5. Steven LoBue | ΗΠΑ | 375.30 βαθμοί
6. Jorge Ferzuli | ΜΕΞ | 370.25 βαθμοί
7. Jonathan Paredes | ΜΕΞ | 282.45 βαθμοί
8. Slava Polyeshchuk | ΟΥΚ | 266.70 βαθμοί
9. Andy Jones | ΗΠΑ | 263.90 βαθμοί
10. Cyrille Oumedjkane | ΓΑΛ | 259.80 βαθμοί
11. Kyle Mitrione | ΗΠΑ | 275.35 βαθμοί
12. Michal Navratil | ΤΣΕ | 248.80 βαθμοί
13. Sasha Kutsenko | ΟΥΚ | 210.60 βαθμοί
14. David Colturi | ΗΠΑ | 175.25 βαθμοί
15. Hassan Mouti | ΓΑΛ | 77.40 βαθμοί

Λίγα λόγια για το Red Bull Cliff Diving World Series

Νέοι αθλητές, εντυπωσιακοί προορισμοί και πρωτότυπα tricks στον αέρα – το Red Bull Cliff Diving World Series 2011, επανέρχεται ανανεωμένο, κατά την τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής του.
Από το Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο, οι καλύτεροι αθλητές καταδύσεων από μεγάλα ύψη στο κόσμο, αγωνίζονται για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή συμμετέχοντας σε επτά αγώνες γεμάτους προκλήσεις. Για τις καταδύσεις από το ύψος των 27 μέτρων που κόβουν την ανάσα και διαρκούν μόλις δύο δευτερόλεπτα, έχουν επιλεχθεί τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία: ξεκινώντας το Μάρτιο από το Νησί του Πάσχα (ΧΙΛ), το Πρωτάθλημα επέστρεψε στο Μέξικο (Yucatán) τον Απρίλιο. Ο πρώτος αγώνας σε ευρωπαϊκό έδαφος έγινε στην Ελλάδα (Αθήνα) το Μάϊο και ακολούθησε η Γαλλία (La Rochelle) και η Ιταλία (Malcesine) τους επόμενους δύο μήνες. Ύστερα από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (Βοστόνη) στις 20 Αυγούστου, ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία (Yalta) στις 4 Σεπτεμβρίου.
Οι αγώνες του Red Bull Cliff Diving έχουν πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή και η βαθμολογία αποδίδεται στους αθλητές σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εκτέλεσης των καταδύσεων.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ