• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αποστολή: Aprilia Tuono V4 R

Είναι ορισμένες -σπάνιες- φορές ανά 2-3 χρόνια, όταν μια εταιρεία παρουσιάζει κάποια μοτοσικλέτα τόσο χαρισματική που ξεχωρίζει με την πρώτη βόλτα. Μια μοτοσικλέτα που είσαι σίγουρος ότι θα αφήσει εποχή. Μια τέτοια μοτοσικλέτα είναι και το νέο Aprilia Tuono V4 R. Πραγματικό πανηγύρι για τους αναβάτες, εθισμένους στην αδρεναλίνη. Η πιο δυνατή streetfighter παραγωγής, με εκπληκτικό κράτημα, κινητήρα-βόμβα και διαστημικό ηλεκτρονικό οπλοστάσιο!

 
Όπως όλοι γνωρίζουν, η δυσκολότερη φάση με τις σκληρές εξαρτησιογόνες ουσίες είναι η απεξάρτηση. Είτε μιλάμε για ναρκωτικά είτε για το τσιγάρο είτε για ηλεκτρονικά παιχνίδια είτε για ορισμένες μοτοσικλέτες. Το βράδυ μετά την οδηγική παρουσίαση του νέου Tuono V4 R, στην υπέροχα τεχνική, όσο και απαιτητική, κουραστική και εξαντλητική πίστα της Valencia, οι εκφράσεις στα πρόσωπα των συντακτών τα έλεγαν όλα. Γλυκά κουρασμένοι, χαλαροί, ικανοποιημένοι μεν, όμως ταυτόχρονα άδειοι. Και αναρωτήθηκα γιατί ένιωθα κι εγώ έτσι περίεργα, πεσμένος, μπερδεμένος. Η απάντηση ήρθε φυσικά. Η οδηγική εμπειρία που είχαμε βιώσει πάνω στο Tuono V4 R ήταν τόσο έντονη, τόσο μαγική, τόσο εκπληκτικά πρωτόγνωρη και εκτός πραγματικότητας, ώστε με την παρέλευση της δοκιμής είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του ένα πρώιμο… στερητικό σύνδρομο!

Όταν είχαμε δει το Tuono V4 R για πρώτη φορά στις φωτογραφίες, δεν είχαμε τρελαθεί από το design του. Όμως και στην έκθεση του Μιλάνου, που το είδαμε για πρώτη φορά από κοντά, και πάλι, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Πολύ μεγάλοι προβολείς; Περίεργα πλαστικά; Κάτι δεν έκανε το απόλυτο «κλικ» ώστε χωρίς δεύτερη κουβέντα να χαρακτηρίσουμε αριστούργημα τη μοτοσικλέτα του Noale.

H πρώτη επαφή με το Aprilia Tuono V4 R θα περιλαμβάνεται στο τεύχος 9 που θα βγει στα περίπτερα στις 26 Απριλίου.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ