net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της Gamax

Κατά την επίσκεψη μας στο σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Charles C. Huang , μέλος της οικογένειας που έχει την GAMAX. Ο κ. Huang κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της GAMAX. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήρεμος, με πολύ καλά αγγλικά, που σκεφτόταν προσεκτικά κάθε ερώτηση, προσπαθώντας να απαντήσει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

 
Moto-Τρίτη: Μιλήστε μας λίγο για το ξεκίνημα της GAMAX.
Charles C. Huang : Η οικογένεια μου ασχολείται με την παραγωγή μοτοσικλετών πάνω από 40 χρόνια! Πρώτα με την ιαπωνική εταιρεία Fuji, εταιρεία που τώρα έχει επικεντρωθεί στα ελαστικά, ενώ πρωτύτερα κατασκεύαζε μοτοσικλέτες. Η Fuji ήταν ο πρώτος μας συνεργάτης. Όταν η Fuji σταμάτησε την κατασκευή μοτοσικλετών, τότε αρχίσαμε τη δική μας εταιρεία. Από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα έχιυμε συνεργασία με τη Suzuki, και κατασκευάζουμε για λογαριασμό της scooter και μοτοσικλέτες στην Ταϊβάν. Την GAMAX την αρχίσαμε το 2005.

Μ.Τ.: Ποια ήταν η πορεία της εταιρείας αυτά τα 5 χρόνια;
Charles C. Huang : Αρχίσαμε να κατασκευάζουμε μικρά σχετικά ATV, στα 250 κυβικά εκατοστά. Αργότερα, διευρύναμε τη γκάμα μας, και πλέον κατασκευάζουμε ATV μέχρι και 600 κυβικών.

Μ.Τ.: Που γίνεται το design των προϊόντων σας;
Charles C. Huang : Υπάρχει συνεργασία του κέντρου μας στην Ταϊβάν, με σχεδιαστική εταιρεία στην Ιαπωνία, όμως ταυτόχρονα ακούμε προσεκτικά και τους ανθρώπους μας στην Ευρώπη, ώστε να παράγουμε ATV που να βρίσκονται όσο πιο κοντά στις ανάγκες της αγοράς γίνεται.

Μ.Τ.: Σε ποιες χώρες εξάγει η GAMAX τα προϊόντα της;
Charles C. Huang : Εξάγουμε ATV τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και στη Ρωσία.

Μ.Τ.: Τι γίνεται με τις H.Π.Α.;
Charles C. Huang : Δεν εξάγουμε ακόμα το προϊόντα μας στην αμερικάνικη αγορά. Πρόκειται όπως ξέρετε για την πιο ανταγωνιστική αγορά στον κόσμο, όσον αφορά στα ATV, κι έτσι τα σχέδια μας φυσικά και την περιλαμβάνουν, στο κοντινό μέλλον, αλλά όχι άμεσα.

Μ.Τ.: Τι γίνεται όσον αφορά στα sport quads; Για την ώρα δεν έχετε ένα ανάλογο μοντέλο στη γκάμα σας. Έχετε κάτι στα σκαριά;
Charles C. Huang : Όχι ακόμα. Το σκεφτόμαστε, και είναι πολλοί οι dealer μας που ζητάνε ένα ανάλογο προϊόν. Όμως θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά, και για να παράγεις ένα sport quad, πρέπει να το σχεδιάσεις από την αρχή. Δεν επιθυμούμε να… πετάξουμε ένα sport κοστούμι πάνω σε κάποιο ATV μας και να το «βαφτίσουμε» sport quad, πρακτική που κάνουν άλλες εταιρείες. Υπομονή λοιπόν.

Μ.Τ.: Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον; Σκέφτεστε να μεγαλώσετε ακόμη περισσότερο τη γκάμα σας;
Charles C. Huang : Φυσικά, αν δούμε πως η αγορά ζητάει τα μεγάλα κυβικά, δεν θα σταματήσουμε στα 600. Όμως, δεν βιαζόμαστε, καθώς η GAMAX είναι σχετικά νέα εταιρεία, κι έτσι προχωράμε βήμα-βήμα, θέλοντας πρώτα να σιγουρευτούμε πως κάθε μοντέλο μας θα είναι όσο καλό γίνεται, προτού προχωρήσουμε παραπέρα. Παρόλα αυτά είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ταϊβάν, σε παραγωγή μικρών ATV.

Μ.Τ.: Έχετε κάποια νέα μοντέλα για το 2011;
Charles C. Huang : Ναι, έχουμε. Ετοιμάζουμε μια long (μακριά) έκδοση του μεγάλου μας ATV. Αυτό, γιατί είδαμε πως υπάρχει ζήτηση για εκδόσεις με μεγαλύτερο μήκος στα μεγάλα ATV. Όλο και περισσότεροι αναβάτες διανύουν μεγάλες αποστάσεις με συνεπιβάτη, ταξιδεύοντας καβάλα στα ATV τους, οπότε το νέο μας μοντέλο θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερη σέλα, και θα είναι ιδιαίτερα άνετο για μεγάλες αποστάσεις.

Επιμέλεια: Κώστας Γκαζής

 

??????? ????????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ