net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Loic Vasseur, υπεύθυνος για το marketing του τμήματος Motorsports, μας εντυπωσίασε με τη φιλικότητά του, αλλά και με το νεαρό της ηλικίας του

Στο περίπτερο της Scott στο Μιλάνο μπορούσε κανείς να θαυμάσει όλη την γκάμα της εταιρείας, αλλά και την ολοκαίνουργια, ρυθμιζόμενη μάσκα ΜΧ Hustle

Συνέντευξη με τον Loic Vasseur της Scott

Η Scott ιδρύθηκε το 1958, όταν ο ταλαντούχος μηχανικός και σκιέρ Ed Scott κατασκεύασε τα πρώτα μπαστούνια για σκι από αλουμίνιο. Το 1970, η εταιρεία εισήλθε στο χώρο του Motocross, με την πρώτη μάσκα (γυαλιά) ειδικά κατασκευασμένη για το σπορ.

 
Σήμερα, η Scott αποτελεί ένα γίγαντα των σπορ, που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, κατασκευάζοντας αξεσουάρ και ρουχισμό για τον αναβάτη μοτοσικλέτας, χειμερινό εξοπλισμό και ρουχισμό για σκι και snowmobile, ρουχισμό για τρέξιμο, casual ρουχισμό, αλλά και ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα. Στην έκθεση της EICMA συναντήσαμε τον Loic Vasseur, ο οποίος μας μίλησε για την εταιρεία.

Moto Τρίτη: Η Scott διαθέτει εξοπλισμό τόσο για αναβάτες που οδηγούν στην άσφαλτο όσο και για off-road. Πού ρίχνετε το περισσότερο βάρος και ποιο προϊόν σας ξεχωρίζει από όλα τα ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο;
Loic Vasseur: Η αλήθεια είναι ότι η Scott άρχισε με τα προϊόντα για το βουνό. Στην αρχή επρόκειτο για μια εταιρεία που ασχολείτο με το σκι και την ορειβασία, αλλά από το 1970 αρχίσαμε να κατασκευάζουμε μάσκες για το Motocross. Μέχρι τότε, όλοι οι αναβάτες φορούσαν ό,τι γυαλιά μπορούσαν να βρουν, γυαλιά που δεν είχαν όμως κατασκευαστεί για τη συγκεκριμένη χρήση. Η Scott, από το 1970 είναι market leader όσον αφορά στις μάσκες του ΜΧ και έχει ασχοληθεί με την εξέλιξή τους περισσότερο από τον καθένα. Η έρευνα και η εξέλιξη πραγματοποιούνται στο Σαν Ντιέγκο, καθώς ΗΠΑ και ΜΧ… πηγαίνουν μαζί.

Μ.Τ.: Ποια ήταν η συνέχεια για τους αναβάτες MX και enduro, μετά από τη μάσκα για το MX;
Loic Vasseur: Κατόπιν ακολούθησαν τα ρούχα για τους αναβάτες ΜΧ, παντελόνια και μπλούζες, ενώ τα τελευταία 6-7 χρόνια, αρκετά πρόσφατα δηλαδή, η Scott επεκτάθηκε και στο ρουχισμό για αναβάτες που οδηγούν στην άσφαλτο. Τώρα, ο τομέας off-road της εταιρείας έχει πλέον προϊόντα για να ντυθεί ο αναβάτης από την κορυφή έως τα νύχια. Από κράνη έως ρούχα, από μπότες έως γάντια και όλα τα προστατευτικά που χρειάζονται (θώρακες, κομπλέ με επαγκωνίδες, επικαλαμίδες, κ.λπ.).

Μ.Τ.: Και ο τομέας της Scott για την άσφαλτο;
Loic Vasseur: Ο σχεδιασμός των προϊόντων για το δρόμο γίνεται συνήθως από το ευρωπαϊκό κομμάτι της εταιρείας. Στην γκάμα μας, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μπλούζες και μπουφάν, είτε από cordura είτε δερμάτινα, αλλά και παντελόνι για τουρισμό. Το μόνο που λείπει εδώ, είναι το κράνος. Η Scott δεν ασχολείται με την αγωνιστική εμπλοκή και έτσι τα προϊόντα μας είναι περισσότερο sport / casual.

Μ.Τ.: Η εταιρεία ασχολείται και με το ρουχισμό για snowmobile, σωστά;
Loic Vasseur: Ναι, τα snowmobile είναι μεγάλη αγορά, στις βόρειες χώρες, και η Scott φτιάχνει ρουχισμό είτε για αγώνες είτε για καθημερινή χρήση και τουρισμό. Για αγώνες, η σειρά είναι παρόμοια με εκείνη της ΜΧ στη μοτοσικλέτα, αν και φυσικά είναι περισσότερο ζεστή και ανθεκτική στο νερό, μιας και πάνω στο snowmobile το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι μπορεί να κάνει τον αναβάτη σαν… βρεγμένη γάτα.

Μ.Τ.: Εκτός από ρουχισμό και προστασία στον αναβάτη, ασχολείται η Scott και με τα αξεσουάρ μοτοσικλέτας;
Loic Vasseur: Για την ώρα, το μόνο αξεσουάρ που παράγουμε για μοτοσικλέτα είναι τα γκριπ για το τιμόνι.

Μ.Τ.: Για το 2011, ποιο είναι το πιο σημαντικό νέο προϊόν σας;
Loic Vasseur: Μεγάλο νέο για τους αναβάτες ΜΧ και enduro είναι η ολοκαίνουργια μάσκα Hustle. Για πρώτη φορά σε μάσκα ΜΧ, υπάρχει τρόπος να την ρυθμίσεις, ώστε να κάθεται τέλεια στη μύτη σου, εφαρμόζοντας έτσι άψογα στο κάθε διαφορετικό πρόσωπο! Το σύστημα λέγεται Scott Fit System και είναι παγκόσμια πατέντα.

Επιμέλεια: Κώστας Γκαζής

 

??????? ????????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ