LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Συνέντευξη: Δαβανόπουλος Βασίλης – Β.Ελλάδα & Honda

Η Honda Δαβανόπουλος είναι μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις δικύκλου στη Β. Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1960 από τον Παναγιώτη Δαβανόπουλο, λειτουργώντας ως συνεργείο, ενώ το 1973 έγινε εξουσιοδοτημένο της Honda και λίγο αργότερα επεκτάθηκε και στις πωλήσεις μοτοσικλετών.

 
Σταδιακά, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου του κ. Παναγιώτη Δαβανόπουλου, Βασίλη, που μεγάλωσε μέσα σε αυτήν, κληρονομώντας από τον πατέρα την αγάπη του και το πάθος του για τη μοτοσικλέτα. Το σημερινό κατάστημα της οδού Μοναστηρίου 102 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια άριστα οργανωμένη κάθετη μονάδα Honda, έτοιμη να καλύψει τις απαιτήσεις οποιασδήποτε μοτοσικλέτας Honda.

Μoto Τρίτη: Πείτε μας δυο λόγια για την εταιρεία σας και την πορεία της στο χώρο.

Βασίλης Δαβανόπουλος: Η εταιρεία ξεκίνησε από τον πατέρα μου στις αρχές της δεκαετίας ’60 ως συνεργείο. Φέτος αγγίζουμε τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο. Το 1972 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τη Honda. Αρχικά ήμασταν συνεργείο και σταδιακά περάσαμε και στις πωλήσεις, πάντοτε συγκρατημένοι. Από το 1984, που ανέλαβα τα ηνία της επιχείρησης, οργανώσαμε κάθετη μονάδα δικτύου Honda (πωλήσεις - service - ανταλλακτικά-αξεσουάρ) πρώτα στη Μοναστηρίου και πλέον και στο νέο μας κατάστημα στην Κ. Καραμανλή 10. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως πρωταρχικό μας στόχο το συμφέρον και την ικανοποίηση του πελάτη και γι’ αυτό χτίζουμε τη σχέση μας με συνέπεια και μετά την πώληση. Το προσεγμένο και ουσιαστικό after sales δίνει αξιοπιστία και διαχρονικότητα στην εταιρεία μας.

Μ.Τ.: Η Honda αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εταιρείες στην Ελλάδα. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Β.Δ.: Η Honda είναι μια εταιρεία «σημείο αναφοράς» στο χώρο μας. Ξεκίνησε και προχώρησε με σταθερά βήματα και «συμμαζεμένη» πολιτική και ο χρόνος έφερε το αποτέλεσμα. Συμπορευόμαστε εδώ και 50 χρόνια και με μια λέξη αυτό που την χαρακτηρίζει είναι διαχρονικότητα!

Μ.Τ.: Ποια είναι η εικόνα της αγοράς τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη;

Β.Δ.: Κατά την προσωπική μου άποψη, η Θεσσαλονίκη είναι από τις χειρότερες πόλεις στον τομέα του εμπορίου, διότι η αγοραστική της δύναμη είναι περιορισμένη. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την κακή αγοραστική νοοτροπία από πολλούς. Μέσα στην κρίση, εκείνο που παρατηρούμε είναι μια αύξηση στις πωλήσεις των μοτοποδηλάτων μικρού κυβισμού. Χρηστικά δίκυκλα για τις απλές μετακινήσεις.

Μ.Τ.: Η αγορά των μεταχειρισμένων έχει επηρεαστεί από την κρίση; Τι γίνεται με τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ;

Β.Δ.: Θα έλεγα ότι με την κρίση η αγορά μεταχειρισμένων έχει επηρεαστεί θετικά! Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον οι τιμές συμμαζεύτηκαν προς τα κάτω και η αγορά οδηγήθηκε σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Έχουν εμφανιστεί νέοι πελάτες και πλέον είναι εφικτή και για εμάς τους εμπόρους η ανταλλαγή σε μια πώληση, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Στον τομέα των ανταλλακτικών, η Honda έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία προώθησης. Συγκεκριμένα, το κόστος σε επιλεγμένα αναλώσιμα ανταλλακτικά μειώθηκε 30-70%, με στόχο να οδηγήσει όλο και περισσότερο κόσμο στο γνήσιο ανταλλακτικό. Κερδισμένος βγαίνει ο πελάτης, ο οποίος πλέον αγοράζει με μεγαλύτερη ευκολία το γνήσιο, ενώ σταδιακά αυτή η μείωση θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη αγορά πώλησης ανταλλακτικών.

Μ.Τ.: Πρόσφατα το δεύτερο κατάστημά σας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτό;

Β.Δ.: Προ κρίσης είχαμε επιλέξει να κάνουμε το άνοιγμά μας στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρέχοντας στους πελάτες μας άνεση, χώρους και μια άλλη προοπτική. Ωστόσο, μετά τα τελευταία γεγονότα, το σκηνικό στην αγορά άλλαξε, δημιουργήθηκε κενό στον κεντρικό άξονα πώλησης της μοτοσικλέτας στην πόλη και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να μπούμε σε ένα σημείο κομβικό. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Στο κατάστημά μας στην Κ. Καραμανλή 10 φιλοξενούμε και την εταιρεία SYM, με την οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία 10 χρόνια.

Μ.Τ.: Σε κάποια από τα μοντέλα σας προσφέρετε εγγύηση 4 ετών. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτά και τι περιλαμβάνει η εγγύηση;

Β.Δ.: Δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες που επιθυμούν να πληρώσουν, είτε μέσω τραπέζης είτε με μετρητά (χωρίς δηλαδή κάποιον άτοκο διακανονισμό ή εκπτώσεις), συνολική εγγύηση 4 ετών για τα περισσότερα μοντέλα Honda. Η μόνη προϋπόθεση είναι τα service να γίνονται στα καταστήματά μας, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε εγγυημένη φροντίδα. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι με τη νέα τάξη πραγμάτων εξαφανίστηκε από το χώρο μας μια μερίδα μικρών καταστημάτων με εισαγωγές δικύκλων αμφιβόλου ποιότητας, κυρίως από την Ασία, που σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκαν ακόμα και επικίνδυνα για τον καταναλωτή. Αντίθετα, οι πελάτες μας είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και στηρίζουν σταθερά τις σοβαρές επιχειρήσεις, εκείνες που με συνέπεια και διαχρονικότητα παρέχουν κορυφαίες Α’ ποιότητας υπηρεσίες.

 

??????? ????????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ