Η νικήτρια ομάδα της Yamaha για τον αγώνα της Suzuka που έγινε φέτος.

8 ώρες Suzuka: 4η συνεχόμενη νίκη Yamaha

Η ομάδα της Yamaha επικράτησε ξανά στον αγώνα αντοχής 8 ωρών στην Suzuka, αντιμετωπίζοντας μια πολύ ισχυρή Kawasaki. Δείτε περισσότερα.

Στον φετινό endurance αγώνα της Suzuka στην Ιαπωνία, η Yamaha κατάφερε να κερδίσει μια ακόμα νίκη, που την έφεραν στην 4η κατάκτηση του τροπαίου για ισάριθμα συνεχόμενα χρόνια.

Η ομάδα που αποτελείτο από τους Michael van der Mark, Katsuyuki Nakasuga και Alex Lowes νίκησε έναν αγώνα στον οποίο πιέστηκαν ιδιαίτερα από μια εξαιρετική Kawasaki. Η τελευταία, με αναβάτες τους Jonathan Rea, Leon Haslam και Kazuma Watanabe, τερμάτισε τρίτη, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα της Honda με αναβάτες τους  Takaaki Nakagami, Takumi Takahashi και PJ Jacobsen.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα, η Kawasaki είχε το προβάδισμα με τον Jonathan Rea μπροστά από τον Michael van der Mark, ωστόσο ένα λάθος στην στρατηγική του Pit Stop οδήγησε στην απώλεια σημαντικού ρυθμού από την Kawasaki, που από την πρωτοκαθεδρία πέρασε στην 3η θέση του αγώνα και ουδέποτε μπόρεσε να ανακάμψει. 

Μετά από το γεγονός αυτό, η εμφάνιση βροχής οδήγησε σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας για τον αγώνα, υπό το οποίο ο Rea είχε πτώση και αναγκάστηκε να πει στα Pits για επισκευές και αλλαγή ελαστικών σε βρόχινα. Την ίδια απόφαση, πήραν και οι ομάδες της Honda και την Yamaha, καθώς η πίστα είχε βραχεί πολύ για να επιτρέπει την χρήση slicks ελαστικών.

Η βροχή σταμάτησε μόλις μια ώρα πριν την λήξη του αγώνα, όταν και ο Van der Mark εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να χτίσει οριστικά το πλεονέκτημα που του έδωσε και την νίκη. Στην 4η θέση τερμάτισε η ομάδα Pulse Dream Racing, που αγωνιζόταν με Suzuki GSX-R1000