net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν είχε και στροφόμετρο, θα ήταν υπερπλήρης. Πάντως, εντυπωσιάζει ούτως ή άλλως με την πληθώρα των πληροφοριών του.

O διακόπτης επιλογής για τις δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις συμπεριλαμβάνεται στα… αριστερά χειριστήρια.

Δοκιμή: Aprilia Scarabeo 200i.e.

Eίχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση των 200 κ.εκ. του Scarabeo, το πρώτο scoter με δυνατότητα επιλογής διαφορετικής χαρτογράφησης! Εκτός από τους δύο διαφορετικούς χάρτες, όμως, το Scarabeo 200 ανανεώθηκε και στα σημεία και έγινε πιο ελκυστικό και στιλάτο. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας.

 
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κάποιος ότι η σχεδιαστική άποψη της μοτοσικλέτας συνδυάζει, με αρμονικό τρόπο, κλασικά και σύγχρονα στοιχεία. Η πραγματική εντύπωση, ωστόσο, δημιουργείται μόλις ο οδηγός «ανέβει» επάνω του. Όσον αφορά στην άνεση, την εργονομία και τους χώρους, το Aprilia είναι υπεράνω κριτικής. Το Scarabeo 200 i.e. καταφέρνει και με το παραπάνω να αντεπεξέλθει στις «υποχρεώσεις» που συνεπάγονται από την κλάση κυβισμού του. Το σώμα του οδηγού τοποθετείται σε κλασική «scooterίσια» θέση και σε συνδυασμό με το σωστό ύψος του τιμονιού και την εργονομία των χειριστηρίων, δημιουργείται ένα φιλικό περιβάλλον που δεν ξενίζει ούτε προβληματίζει. Ο Σκαραβαίος είναι πληρέστατος από εξοπλισμό και αποτελεί ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα scooter της κατηγορίας. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός, μέχρι και trip computer.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα τετράχρονο, μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο σύνολο, με τέσσερις βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους. Επίσης, ο κινητήρας έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ eco και sport mode, αποτελώντας τα πρώτα scoter στα οποία εφαρμόζεται η δυνατότητα επιλογής διαφορετικής χαρτογράφησης! Η χωρητικότητά του είναι 180,8 κ.εκ., τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού και σύμφωνα με την Aprilia αποδίδει 19,5 ίππους και 1,88 kgm ροπής στις 8.000 και 6.750 σ.α.λ. αντιστοίχως.
Το Scarabeo αποτελεί ένα ολοκληρωμένο scooter με πλούσιο εξοπλισμό, που φαίνεται να έχει βρει τη χρυσή τομή σε αρκετούς τομείς.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικές πληροφορίες, διαβάστε τη δοκιμή του, στο τεύχος 26 του Μοτο Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ