net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

ThermaHelm: Το κράνος που παγώνει!

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σύστημα κλιματισμού, αλλά για ένα κράνος που προφυλάσσει από τις εγκεφαλικές βλάβες που έπονται ενός δυνατού χτυπήματος στο κεφάλι. Σε περίπτωση ατυχήματος, το συγκεκριμένο κράνος παγώνει στο εσωτερικό του αποτρέποντας σε ένα βαθμό τα οιδήματα και την εγκεφαλική αιμορραγία.

 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να γνωρίζει ότι η τοποθέτηση πάγου αποτελεί το «γιατρικό» σε περίπτωση χτυπήματος στο κεφάλι. Και ενώ στα μικροατυχήματα γλιτώνουμε με αυτό τον τρόπο τα καρούμπαλα, σε περιπτώσεις ατυχημάτων με μοτοσικλέτα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, αφού οι εσωτερικές αιμορραγίες μπορούν να αποβούν σε μεγάλο ποσοστό μοιραίες. Με τη τεχνολογία ThermaHelm, το εσωτερικό του κράνους παγώνει σε περίπτωσης πρόσκρουσης και αυτό επιτυγχάνεται με την ανάμειξη δύο χημικών στοιχείων που βρίσκονται σε στρώσεις κάτω από την επένδυση.

Η μια στρώση περιέχει νιτρική αμμωνία και η άλλη νερό ή νερό σε μορφή gel. Όταν η δύναμη της πρόσκρουση ξεπεράσει κάποια συγκεκριμένη τιμή, τα δύο στοιχεία αναμειγνύονται και δημιουργείται αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως «ξηρός πάγος». Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών και σύμφωνα με την εταιρεία που την εξελίσσει, πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο εμπόριο σε μορφή kit, για την προσαρμογή σε οποιοδήποτε συμβατικό κράνος. Το δε κόστος, ενδεικτικά για την αγορά των Η.Π.Α., θα είναι περίπου τα 250 δολάρια.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ