net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υamaha Super Tenere 1200, ο Μεγαλοπόδαρος!

Για το έτερο πολύ-αναμενόμενο on-off, το Super Tenere 1200, ισχύουν τα αντίθετα από το Strada Aperta της Ducati! Εκτός από ελάχιστες μαρτυρίες που πλησιάζουν τα όρια του θρύλου, για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα γνωρίζουμε ελάχιστα, αλλά ξέρουμε –ή θέλουμε να πιστεύουμε- πως υπάρχει! Σαν το Μεγαλοπόδαρο δηλαδή…

 
Η λογική λέει πως ένα νέο Super Tenere θα αποτελούσε μια πολύ φυσική κίνηση για τη Yamaha και αυτό για τους εξής λόγους:

-Η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το Tenere 660, αποδεικνύοντας πως το θρυλικό «όνομα» μετράει και πως το πνεύμα της περιπέτειας (ή έστω η προοπτική της περιπέτειας) είναι πάντα επίκαιρο.

-Η Yamaha είναι απούσα στη κατηγορία των mega on-off εδώ και πολλά χρόνια. Το «εναλλακτικό» TDM 900 μπορεί να προσελκύει μια μερίδα μοτοσικλετιστών, όμως τα μερίδια της αγοράς ανα κατηγορία (ειδικά στην Ευρώπη) καταδεικνύουν πως τα mega on-off αποτελούν «φλέβα χρυσού».

Με αυτά δεδομένα λοιπόν, η προοπτική της παρουσίασης του Super Tenere 1200 είναι πολύ πιθανή. Πριν από ένα περίπου χρόνο άλλωστε, είχαμε αναφερθεί στις μαρτυρίες κάποιων μοτοσικλετιστών, που ισχυρίζονταν ότι είδαν μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα να δοκιμάζεται στην Ιταλία.

Η Yamaha βέβαια, διέψευσε στη συνέχεια οποιαδήποτε πιθανότητα να παρουσιαστεί ένα Super Tenere, ισχυριζόμενη μάλιστα πως ακόμα και αν υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, θα είχε ανασταλεί λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Από τότε μέχρι και σήμερα λίγα πράγματα έχουν ακουστεί σχετικά με το Super Tenere 1200, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα η μοτοσικλέτα να αποτελέσει την έκπληξη της Yamaha οσονούπω. Ίδωμεν…

Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα υποθετικά σχεδία που αφορούν στη μοτοσικλέτα και σας τα παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα. Το πώς θα μπορούσε στη πραγματικότητα να μοιάζει το αφήνουμε στη κρίση σας!

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ