LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

«Τα διυλιστήρια υπεύθυνα» ισχυρίζεται η ΟΒΕ...

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) θεωρεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε, πως η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών της βενζίνης, οφείλετε αποκλειστικά στις αντίστοιχες ανατιμήσεις των διυλιστηρίων.

 
Σύμφωνα με την ΟΒΕ και με βάση τα επίσημα στοιχεία των τιμών διυλιστηρίων για την περίοδο από την αρχή του έτους, η τιμή της αμόλυβδης στα διυλιστήρια αυξήθηκε κατά 9 λεπτά ή κατά 13,80%, ενώ η τιμή λιανικής στα πρατήρια αυξήθηκε κατά 5,5 λεπτά ή κατά 6,80%.

Η ΟΒΕ σημειώνει ακόμα, ότι οι αυξήσεις στις τιμές των πρατηρίων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αυξήσεων που έχουν γίνει στην πηγή εκκίνησής τους στην ελληνική αγορά, ενώ τονίζει, ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν καθορίζουν τις τιμές αυθαίρετα, αλλά με βάση τις τιμές αγοράς από τις εταιρείες. Ακόμα τονίζει, ότι το ποσοστό κέρδους των πρατηρίων είναι το ελάχιστο επιχειρηματικό κέρδος λιανικής και πολλές φορές είναι μικρότερο και από αυτό της χονδρικής.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ