net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αποχωρεί ο «μέγιστος» Tamburini

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μοτοσικλετιστικού στερεώματος, ο Ιταλός σχεδιαστής Masssimo Tamburini, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την MV Agusta αλλά και γενικότερα από την ενεργό δράση, στο τέλος της χρονιάς.

 
Ο Tamburini επηρέασε όσο λίγοι άνθρωποι τον ρου της σύγχρονης μοτοσικλετιστικής ιστορίας, με τα σχέδια του να θεωρούνται ήδη «κλασσικά» και αξεπέραστης αισθητικής αρτιότητας. Το 1973, αποτέλεσε ένα εκ των τριών ιδρυτών της θρυλικής Bimota (εξ ου και το «TA» στην ονομασία της εταιρείας), ενώ από το 1985 και μετά συνεργάστηκε με τον Claudio Castiglioni, συμμετέχοντας ενεργά στην «αναβίωση» της Ducati και στην γιγάντωση της Cagiva. Τα τελευταία χρόνια, κατείχε την θέση του διευθυντή, στο τμήμα σχεδιασμού της MV Agusta. Στο portfolio του, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ πολλών υπέροχων μοτοσικλετών, δύο μοντέλα ορόσημα που αποτέλεσαν αντικείμενο πόθου εκατομμυρίων μοτοσικλετιστών, η Ducati 916 και η MV Agusta F4. Ο Massimo Tamburini, θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στο design, αναλαμβάνοντας όμως project εκτός της μοτοσικλετιστής βιομηχανίας.

O ίδιος, δήλωσε σχετικά με την αποχώρηση του:

«Αφιέρωσα ένα μεγάλο κομμάτι τις επαγγελματικής μου δραστηριότητας απασχολούμενος στην Cagiva και στην MV Agusta και είμαι πραγματικά υπερήφανος για τις όμορφες και συναρπαστικές μοτοσικλέτες που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Η αποχώρηση μου ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά είμαι σίγουρος πως το ανθρώπινο δυναμικό των σχεδιαστών και των μηχανικών που αφήνω πίσω μου στο San Marino (έδρα της MV Agusta), θα διατηρήσει την αναλλοίωτη την φιλοσοφία της MV Agusta, δηλαδή την εμμονή στην τελειότητα.»

Ευχαριστούμε για τα όνειρα κ. Tamburini.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ