net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα δίκυκλο που ταυτίστηκε με την έννοια της "γλυκιάς ζωής".

Η Vespa, ο κινηματογράφος και η “Dolce Vita”

Η κομψή, άνετη και εύκολη στην οδήγηση Vespa, με κινητήρες χαμηλών εκπομπών ρύπων και δισκόφρενα, είναι πια διαθέσιμες προς πώληση στις πολυάριθμες "Vespa Boutiques" στις Η.Π.Α.
Επιστρέφοντας στην αγορά το 2000 - μετά την έξοδό της το 1985, εξαιτίας του νόμου περί καυσαερίων που απέκλειε τους δίχρονους κινητήρες - η Vespa γνώρισε άμεση επιτυχία ξανά και το 2011 η Vespa LX/S υπήρξε το Ευρωπαϊκό δίτροχο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Η.Π.Α.
Η Vespa όμως δεν είναι απλά ένα φαινόμενο της αγοράς. Αποτελεί μέρος της κοινωνικής ιστορίας. Στα χρόνια της "Dolce Vita" η Vespa έγινε συνώνυμο του σκούτερ ενώ ξένοι δημοσιογράφοι περιέγραφαν την Ιταλία ως  “χώρα της Vespa”. Ο ρόλος της Vespa στην κοινωνική ιστορία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό,  φαίνεται και από την παρουσία της σε εκατοντάδες ταινίες. Και είναι μια ιστορία που εξακολουθεί να γράφεται μέχρι και σήμερα.
Η Audrey Hepburn και ο Gregory Peck στο  "Διακοπές στη Ρώμη" (1953) ήταν μόνο οι πρώτοι από μια μακρά σειρά από διεθνείς παράγοντες και ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν  με το πιο διάσημο σκούτερ στον κόσμο. Η σειρά ταινιών ξεκινά από το “Quadrophenia” και συνεχίζεται με το  “American Graffiti”, το  “The Talented Mr. Ripley”, το “102 Dalmatians”, το “Dear Diary” και ακόμη περισσότερες παραγωγές όπως το  “Alfie” με το Jude Law, το “The Interpreter” με τη Nicole Kidman και το blockbuster “Transformers”.
Σε φωτογραφήσεις και ταινίες η Vespa υπήρξε ο "ταξιδιωτικός σύντροφος" για πρωταγωνιστές όπως: Raquel Welch, Ursula Andress, Geraldine Chaplin, Joan Collins, Jayne Mansfield, Virna Lisi, Milla Jovovich, Marcello Mastroianni, Charlton Heston, John Wayne, Henry Fonda, Gary Cooper, Anthony Perkins, Jean-Paul Belmondo, Nanni Moretti, Sting, Antonio Banderas, Matt Damon, Gérard Depardieu, Jude Law, Nicole Kidman, Eddie Murphy και Owen Wilson.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ