net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο κόσμος λατρεύει τις Vespa. Και το δείχνει!

Το scooter έχει βρεθεί σε όλο τον κόσμο!

Έχει ταξιδέψει σε πόλεις, εξοχή, ακόμα και...στην έρημο!

Ρεκόρ, αγωνίσματα και μακρινά ταξίδια: ο γύρος του κόσμου με Vespa

Η Vespa  έχει αφήσει πίσω της και αγωνιστική καριέρα. Στην Ευρώπη στη δεκαετία του 50, έλαβε μέρος, συχνά επιτυχώς, σε κανονικούς αγώνες μοτοσικλετών (ταχύτητας και off-road), καθώς και σε ασυνήθιστα αθλητικά γεγονότα.
Το 1952 ο γάλλος Georges Monneret κατασκεύασε μια “φιλόδοξη Vespa” ειδικά για τον αγώνα Παρίσι-Λονδίνο και διέσχισε επιτυχώς το κανάλι της Μάχης. Την προηγούμενη χρονιά ο ίδιος ο Rinaldo Piaggio κατασκεύασε μια Vespa 125 κυβικών, ένα πρωτότυπο για αγώνες ταχύτητας, και κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ με  171.102 km/h.
Το 1951 η Vespa επίσης κατέκτησε τη κορυφή στο “Διεθνές 6 ήμερο” στο Varese, κερδίζοντας 9 χρυσά μετάλλια, τα καλύτερα των ιταλικών μοτοσικλετών. Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκαν αναρίθμητοι αγώνες με  Vespa:  μια αποστολή στο Congo,  η πρώτη στη σειρά των απίστευτων ταξιδιών με σκούτερ δίτροχα που κατασκευάστηκαν αρχικά για να λύσουν αστικά προβλήματα κυκλοφορίας και μετακίνησης.
Ο Giancarlo Tironi, ένας Ιταλός  φοιτητής πανεπιστημίου έφθασε στον Αρκτικό Κύκλο με Vespa. O αργεντινός Carlos Velez διέσχισε τις Ανδεις από το Buenos Aires στο Santiago της Χιλής. Χρόνο με το χρόνο η Vespa γίνεται το δημοφιλέστερο δίτροχο σε όσους αγαπούν τις περιπετειώδεις διακοπές: ο Roberto Patrignani οδήγησε Vespa από το Μιλάνο στο Τόκυο• ο Soren Nielsen στη Γροιλανδία• ο James P. Owen από τις ΗΠΑ στη  Γη του Πυρός• Santiago Guillen και Antonio Veciana από τη Μαδρίτη στην Αθήνα• ο Wally Bergen σε περιοδεία στις Αντίλλες• οι ιταλοί Valenti και Rivadulla σε tour στην Ισπανία• ο Miss Warral από το Λονδίνο στην Αυστραλία και επιστροφή στο Λονδίνο• ο αυστραλός Geoff Dean έκανε το γύρο του κόσμου.
Ο Pierre Delliere, λοχίας στην γαλλική αεροπορία, έφθασε στη Σαιγκόν σε 51 ημέρες από το Παρίσι, ταξιδεύοντας διαμέσου Αφγανιστάν. Ο ελβετός Giuseppe Morandi ταξίδεψε 6.000 km, τα περισσότερα από αυτά στην έρημο, με Vespa που είχε αγοράσει το 1948. Ο Ennio Carrega πήγε από τη Γένοβα στο Lapland και πίσω στη Γένοβα σε 12 ημέρες. Δύο δανοί δημοσιογράφοι η Elizabeth και ο Erik Thrane, αδέλφια, έφθασαν στη Bombay με Vespa. Και είναι αδύνατο να μετρηθούν με ακρίβεια οι ευρωπαίοι οδηγοί σκούτερ που έφτασαν στο Βόρειο Ακρωτήρι με τη  Vespa τους.
Λίγοι γνωρίζουν ότι το 1980 δύο Vespa PX 200 με οδηγούς τους από τους M. Simonot και B. Tcherniawsky κατάφεραν να τερματίσουν στο δεύτερο Dakar rally. Τέσσερις φορές στο 24ωρο Le Mans 24 νικητής ήταν ο Henri Pescarolo με τη βοήθεια της γαλλικής ομάδας που δημιούργησε ο Jean-François Piot.
Η Vespa συνεχίζει να ταξιδεύει: το 1992 ο Giorgio Bettinelli, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ξεκίνησε με Vespa από τη Ρώμη για να φθάσει στη Σαιγκόν τον Μάρτιο του 1993. Το διάστημα από το 1994-95 οδήγησε με τη Vespa 36,000 km από την Αλάσκα μέχρη τη Γη του Πυρός. Το 1995-96 ταξίδεψε από τη Μελβούνη στο Cape Town – πραγματοποιώντας πάνω από 52,000 km σε 12 μήνες. Το 1997 ξεκίνησε από τη Χιλή για να φθάσει μετά από τρία χρόνια και οκτώ μήνες στην Τασμανία, έχοντας ταξιδέψει 150,000 km με τη Vespa του διασχίζοντας 90 χώρες σε Αμερική, Σιβηρία, Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Συνολικά ο  Bettinelli ταξίδεψε με Vespa 250.000 km.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ