net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

T-MAX με κινητήρα Ducati 749!

Οι τακτικοί αναγνώστες του mototriti.gr, θα θυμούνται το βελτιωμένο από την Ιταλική Fuorigirimoto T-MAX, με το όνομα Protex 01, το οποίο είχαμε παρουσιάσει. Παρ΄ όλο που είχαμε τότε ελάχιστες πληροφορίες για αυτό, αναγνωρίσαμε τα χαρακτηριστικά κάρτερ του κινητήρα της Ducati. Μέσα πέσαμε…

 
Ο κινητήρας που χρησιμοποιείτε σε αυτό το «αγριεμένο» scooter, δεν είναι άλλος από τον L2 του Ducati 749, ο οποίος με απόδοση 100+ ίππων προσδίδει μια τελική της τάξεως των 250 χ.α.ω. (!).

Για να αντεπεξέλθει το T-MAX σε αυτή την ισχύ, έχουν γίνει φυσικά εκτεταμένες βελτιώσεις και αντικαταστάσεις στα περιφερειακά, η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα αντί του ιμάντα, ενώ το πλαίσιο έχει δεχθεί ενισχύσεις με τμήματα χωροδικτυώματος (…τι άλλο θα μπορούσε με τέτοιο κινητήρα;) σε καίρια σημεία.

Το ευτύχημα για τους μοτοσικλετιστές που μένουν στα περίχωρα της πόλης Alessandria (κοντά στο Τορίνο) όπου και βρίσκεται η έδρα της Fuorigirimoto, είναι πως το T-MAX Protex 01 έχει χαρακτηριστική βαφή που το κάνει να ξεχωρίζει, οπότε κάτι μπορεί να «ψυλλιαστεί» κανείς.

Γιατί το να σε περάσει ένα scooter σαν να ήσουν σταματημένος ενώ οδηγάς το ακριβοπληρωμένο supersport σου αμέριμνος, δεν είναι και ότι καλύτερο…

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ