net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παρουσίαση Ducati 1098R Jerez

Που αλλού εκτός από την πίστα, τον φυσικό χώρο του 1098R, θα μπορούσε να γίνει η παρουσίαση του νέου ιταλικού μοντέλου, το οποίο έρχεται στην παραγωγή με την αγωνιστική κληρονομιά της Ducati, εξοπλισμένο- για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής- με μεταβλητό traction control.

 
Η Ducati έπρεπε να περιμένει ένα χρόνο για να μας παρουσιάσει το R. Αυτός ο χρόνος ήταν απαραίτητος, μιας και οι κανονισμοί των Superbike άλλαξαν από τα δικύλινδρα του λίτρου σε 1200 κ.εκ.. Το Ducati 1098 R είναι στην πραγματικότητα 1200 κ.εκ. και για να ελέγχει όλη αύτη τη ροπή μαμούθ η Ducati μας προσφέρει την πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής με μεταβλητό traction control.

Το 1098R είναι εξοπλισμένο με διπλές carbon εξατμίσεις αλλά και με μία διαφορετική χαρτογράφηση με τα οποία ενισχύεται ο ήδη δυνατός δικύλινδρος κινητήρας. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας του traction control με την ειδική χαρτογράφηση και τον εγκέφαλο του κινητήρα, που εφαρμόζεται για πρώτα φορά σε μηχανάκι παραγωγής.

Το αξιοζήλευτο ρόλο του «δοκιμαστή» για το νέο ιταλικό μοντέλο, το αναθέσαμε στον αστέρα των MotoGP Jeremy Mc Williams να κάνει τη δουλειά για εμάς. Ακόμα και απέναντι στον ‘‘παπουτσωμένο’’ με σλικ Michel Fabrizio, που τώρα οδηγεί για την Xerox Ducati που θα αγωνιστεί στο πλάι του Troy Bayliss για το ‘08, ο MC Williams έδειξε το πνεύμα υπεροχής του και έστειλε τους πάντες για αυτοκτονία στο Jerez. Όλα αυτά φυσικά με τα στάνταρ Pireli Corsa στο υποσυνείδητό μας… Δεν μπορούμε παρά να είμαστε έκπληκτοι από τον 43χρονο από το Belfast παραθέτοντας τις εντυπώσεις του στο Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ