net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο Gilera Nexus 250

Το 2006 ήταν σίγουρα μια χρονιά αλλαγών για το Nexus της Gilera. Όχι μόνο άλλαξε χαρακτήρα, υιοθετώντας αρκετά στοιχεία ενός “καθημερινού scooter”, αλλά απέκτησε κι ένα μικρό αδερφάκι στα 250 κ.εκ., το οποίο, όπως είναι φυσικό, θαυμάζει το μεγάλο αδελφό του και κινείται στα βήματά του.

 
Η προσθήκη ενός μικρομεσαίου scooter στη σειρά των Nexus, του πρώτου στα 250 κ.εκ. για τη Gilera, ήταν επιτακτική ανάγκη για τους Ιταλούς, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα μοντέλο μικρότερου κυβισμού για τους λάτρεις ενός από τα πιο επιτυχημένα scooter των τελευταίων ετών: του Nexus 500.

Ο sport χαρακτήρας του υπερισχύει αυτού της καθημερινής άνετης μετακίνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι γίνονται σημαντικές εκπτώσεις σε αυτόν τον τομέα. Στο κάτω-κάτω, η Gilera γέμισε το κενό που υπήρχε στα 250 κ.εκ. με στόχο να “ψήσει” ένα κοινό πιο νεανικό σε σχέση με αυτό του 500 και κατ’ εξοχήν φορέα του μικροβίου που λέγαμε, παραδίδοντας μια μοτοσικλέτα μεταμφιεσμένη σε scooter. To νέο Nexus, λοιπόν, αποτελεί ίσως και ένα συμβολικό παράδειγμα για το νέο δρόμο που τράβηξε η σειρά, αυτόν της έμφασης στην πρακτικότητα και την καθημερινή μετακίνηση, χωρίς, ωστόσο, να απαρνηθεί τις sport καταβολές του. Πόσο, μάλιστα, όταν μιλάμε για την έκδοση SP, η οποία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή με τη διχρωμία.

Μάθετε περισσότερα στο τεύχος (25/06) του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορεί από τις 12/12/2006.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ