• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δοκιμή: KTM Adventure 990

Αν το προηγούμενο 950 ήταν μια καλή μοτοσικλέτα, τότε μόνο η λέξη «υπέροχη» θα μπορούσε να περιγράψει στο έπακρο το νέο 990. Και το φοβερό είναι ότι οι μόνες αλλαγές που μεταμόρφωσαν τη μεγαλύτερη και πιο ταξιδιωτική μοτοσικλέτα της KTM είναι μια σέλα, ένα πιστόνι και ένας ψεκασμός.

 
Δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τη νέα 990, ίσως μια από τις πιο πετυχημένες και πραγματικές on-off μοτοσικλέτες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Η KTM μπήκε στο παιχνίδι πριν μερικά χρόνια με την πρώτη, την 950. Φήμες έρχονταν και έφευγαν εκείνη την περίοδο και κάθε λογής σκίτσα φιγουράρανε σχεδόν σε όλα τα περιοδικά του πλανήτη για το πώς μπορεί να είναι ή να μοιάζει εκείνη η πρώτη on-off που θα παρουσίαζε η KTM. Και αργά ή γρήγορα η αναμονή όλων εκείνων που περίμεναν με αγωνία την παρουσίαση του ΚΤΜ 950 Adventure τελείωσε.

Σήμερα, μετά από μόλις λίγα χρόνια, το 950 ανήκει στην ιστορία. Ακούγεται λίγο μελό; Ναι, όντως είναι μια βαριά έκφραση για την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία το νέο 990 είναι ένα αυτούσιο 950 με βελτιώσεις στα σημεία. Και ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά η σέλα, ο κινητήρας του Superduke 990 και το ABS. Το ανανεωμένο «950», ή σωστά το νέο 990, συνεχίζει να πορεύεται μόνο με αυτές τις αλλαγές. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μπροστά θα ήταν στην εποχή του...
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της δοκιμής στο τεύχος (15/06) του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ