Η ομάδα του off-road.gr διοργάνωσε με επιτυχία άλλον έναν εντυπωσιακό αγώνα με τα γνωστά μας τετράροδα και μας ενημερώνει με ανάλογο δελτίο Tύπου, ενώ παράλληλα οργανώνει νωρίς-νωρίς τις μάχες για το 2009.
Ο καιρός των τελευταίων ημερών φρόντισε για την προετοιμασία του εδάφους στην ανανεωμένη Terradura, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν καλό αγώνα Quad.
Από την πρώτη στιγμή, τα ατελείωτα drift και οι «πυροβολισμοί» κράτησαν το ενδιαφέρον όλων, αγωνιζόμενων και θεατών, σε υψηλά επίπεδα.
Πέρασε καιρός...
Τρία χρόνια είχαμε να δούμε «γουρουνομαχίες» στην Αθήνα και ο «πιλοτικός» αγώνας που οργανώθηκε από τη δραστήρια ομάδα του οff-road.gr έδειξε ότι θα έχουμε ένα ιδιαίτερα «ζεστό» 2009 στα Quad.
Τα διασκεδαστικά αυτά οχήματα ξεκίνησαν ως πολυχρηστικά εργαλεία για γεωργικές εργασίες και κατέληξαν τα απόλυτα μέσα διασκέδασης στον κόσμο των χωμάτινων αναβατών.
Η βραδινή βροχή φρόντισε για ένα κα-τα-πλη-κτι-κό τερέν και όλοι οι συμμετέχοντες κυλίστηκαν στη λάσπη, τερματίζοντας σαν γουρουνάκια!
Πλήθος θεατών είχε συγκεντρωθεί γύρω από την πίστα και οι αναβάτες τους αντάμειψαν, προσφέροντας άφθονο θέαμα! Ύστερα από τις ελεύθερες δοκιμές και τα χρονομετρημένα, πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες των 20 λεπτών συν δύο γύροι.
Στον αγώνα!
Κυρίαρχος από την αρχή φάνηκε ότι θα είναι ο Θεόδωρος -ATVExpert- Καζναφερίδης. Οδήγησε το άριστα προετοιμασμένο Yamaha YFZ477 στο όριο και «καθάρισε» τα χρονομετρημένα και τους δύο αγώνες, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί πουθενά.
Εξαιρετικό οδήγημα είδαμε και από τον Σταύρο Μάνεση ή κατά κόσμο γνωστό ως «Μαύρο Σκύλο» με το Yamaha YFZ450. Πήρε άξια τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τη μεγάλη μάχη για τους... τρίτους, καθώς στην τρίτη θέση υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ των Ιωάννη Ιωαννίδη (ή «¶σπρος Σκύλος» - Suzuki LTR 450) και Δημήτρη -Μήτσου- Μυλωνά (Yamaha YFM660), με τον μεν «¶σπρο Σκύλο» να παίρνει την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα (κάτι που ουσιαστικά καθόρισε και τα τελικά αποτελέσματα) και τον Μυλωνά να έρχεται τρίτος στον δεύτερο. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο κέρδισαν τις καρδιές των θεατών, οδηγώντας θεαματικά στο όριο!
Λίγοι οι αγωνιζόμενοι στα Racing Light, άλλα την παράσταση έκλεψε ο Σπύρος Μάρκου, με μια συμμετοχή της τελευταίας στιγμής. Οδήγησε το YMC Sphinx 330 εκτός ορίου και παρά τις… «αγορές οικοπέδων», πέρασε μπροστά διασκεδάζοντας αφάνταστα.
Διπλά άξιος!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γηραιότερος αναβάτης (60 χρονών) ήταν ο Δημήτρης Κορωναίος, ο οποίος οδήγησε το Yamaha Blaster και τερμάτισε τόσο στους δύο απαιτητικούς, από πλευράς αντοχής, αγώνες των 20 λεπτών όσο και σε όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών, μη θέλοντας να κατεβεί από τη σέλα! Μακάρι να έχουμε την ακμή και την όρεξη στην ηλικία του να driftάρουμε ακόμα!
Τα αποτελέσματα (τα οποία είχε αναλάβει η Iron Team) συμπλήρωσαν ταχύτατα το εορταστικό κλίμα και οι απονομές έγιναν μέσα σε... ντους σαμπάνιας για όλους!
Αναμνηστικά μετάλλια υπήρχαν για όλους και φυσικά τιμητικά κύπελλα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ήρθε στο στόμα όλων για την εξαιρετική παρουσία της ομάδας διασωστών της ΕΔΟΚ, που κατέβασε 12 άτομα για την κάλυψη του αγώνα!
Πάμε για άλλα!
Ο αγώνας στην Terradura στόχο είχε να μαζευτούμε ξανά και να μπουν οι βάσεις για ένα έπαθλο για το 2009. Πράγμα που έγινε και ήδη ετοιμάζεται ο πρώτος αγώνας για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.