• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ταξιδεύοντας εκτός συνόρων
Ταξιδεύοντας εκτός συνόρων
Διαβάστηκε από 3814 αναγνώστες
Η ΕΛΠΑ μας ενημερώνει ότι εντείνονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους οι έλεγχοι για τα όρια ταχύτητας, με τις ηλεκτρονικές κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας να αποτελούν το βασικό όπλο των κατά τόπους αστυνομιών. Κατά συνέπεια, καλό είναι να έχεις δύο πράγματα στο μυαλό σου, αν αρχίσεις το ταξίδι σου εκτός συνόρων.
Mην αφήσεις το κρανάκι σου στο σπίτι σ' αυτές τις διακοπές! Μπορείς κάλλιστα αν βαρέθηκες να κουβαλάς το full face σου ή το θεωρείς υπερβολικά ζεστό, να πάρεις μαζί σου ένα ωραιότατο jet. Δεν είναι η ασφαλέστερη λύση, όμως παρέχει προστασία. Είναι φθηνό (80-150 ευρώ) και εφ' όσον πληροί τις προδιαγραφές (ΕCE 2204,2205), σου προσφέρει ασφάλεια και στις διακοπές. Μπορείς να επιλέξεις να πάρεις ένα με φιμέ ζελατίνα, γεγονός που θα το εκτιμήσεις, αφού η ζελατίνα παρέχει αποτελεσματικότερη προστασία από τον ήλιο σε σχέση με τα γυαλιά ηλίου. Θα σου προτείναμε να μην αφήσεις το θέμα στην τύχη και πάρεις ένα κρανάκι…οικοδομής, ίσα ίσα για να μην σε γράψουν . Άλλη καλή λύση είναι τα ανοιγόμενα κράνη, τα οποία είναι full face αλλά με ένα μηχανισμό στο ύψος του πηγουνιού σου, ανοίγουν προς τα πάνω και μετατρέπονται σε jet. Tα πλεονεκτήματά τους είναι:

Πρόκειται στην ουσία για ένα κράνος… δύο σε ένα.
Είναι πρακτικό
Γλιτώνεις χρήματα από το να έχεις δύο κράνη.
Μοναδικό μειονέκτημά τους ίσως είναι ότι είναι αρκετά βαριά.
Προσπάθησε να πληροφορηθείς τις ιδιαιτερότητες του τοπικού Κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Μπορεί να την πατήσεις από κάτι απλό.
Τήρησε όσο το δυνατόν…ευλαβικότερα τα όρια ταχύτητας. Σε χώρες όπως η Ελβετία, φιλοξενούνται πάρα πολλοί μοτοσικλετιστές κάθε χρόνο. Οι τοπικές αρχές όμως είναι άτεγκτες στην εφαρμογή των ορίων στους δρόμους και κάνουν συχνούς ελέγχους.
Μην αγνοήσεις τις "φλασιές" που θα δεις από την άκρη του δρόμου. Πολλοί φίλοι που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, κλήθηκαν μετά από λίγο καιρό να πληρώσουν κλήσεις, που έστειλε πακέτο η γερμανική Τροχαία!
Από του χρόνου λέγεται ότι το εν λόγω σύστημα της συνεργασίας των ευρωπαϊκών αρχών σ' αυτό το θέμα, θα μπει και επίσημα σε εφαρμογή.
Αν πέσεις σε μπλόκο, μπορεί να κληθείς να πληρώσεις επιτόπου την κλήση, και μάλιστα με έκπτωση σε περίπτωση που ανταποκριθείς και δεν κάνεις το δύσκολο.
Προσοχή χρειάζεται και στο πού παρκάρεις τη μοτοσικλέτα σου. Βλέπεις, στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, υπάρχουν μπόλικες θέσεις για να την παρκάρεις και να την κλειδώσεις με ασφάλεια (κάθετες μπάρες στον δρόμο).
Γι' αυτό δε βλέπουν με καλό μάτι οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί την συνήθειά μας να τις αφήνουμε στο πεζοδρόμιο.