Ο Giacomo Agostini

Ο Giacomo Agostini

Agostini: Στα MotoGP πρέπει να υπάρχει ένας «ανίκητος» αθλητής

Αυτά είναι λόγια όχι κάποιου τυπικού... καφετεριάκια, αλλά του θρυλικού Giacomo Agostini ο οποίος δυσανασχετεί με την έλλειψη ενός «αστέρα» στο MotoGP αυτή την στιγμή.

Δεν υπάρχει «κυρίαρχος αναβάτης» στα MotoGP αυτή την στιγμή

Τα τελευταία 3 χρόνια και σε ισάριθμες σεζόν στο MotoGP, είδαμε 3 διαφορετικούς πρωταθλητές (Marc Marquez, Mir και Quartararo, το 2019, 2020 και 2021 αντίστοιχα), ενώ ο Marc Marquez είναι κάθε άλλο παρά κυρίαρχος στις πίστες πλέον, λόγω και της μακροχρόνιας απουσίας του από τους αγώνες. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει σαφές φαβορί σχεδόν σε κανέναν αγώνα, αφού ακόμα και οι διεκδικητές του τίτλου Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη σταθερότητα αποτελεσμάτων. Αυτό είναι μια κατάσταση που δυσαρεστεί τον Giacomo Agostini, τον Ιταλό superstar των 15 πρωταθλημάτων, ο οποίος σχολιάζει συχνά τα δρώμενα του χώρου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Πρέπει να υπάρχει πρωταγωνιστής που να δημιουργεί όνειρα στους θεατές»

Ο Giacomo Agostini, ο οποίος έχει αγγίξει αισίως τα 80 χρόνια ηλικίας του και παραμένει μοτοσυκλετιστικά ενεργός, εξήγησε την άποψη του λέγοντας: «Χρειαζόμαστε μια προσωπικότητα, κάποιον που να επιβάλλεται στους αγώνες συνεχόμενα, που να κατακτά και να κάνει τους θεατές να ονειρεύονται. Γιατί αν κάθε χρόνο έχουμε και διαφορετικό πρωταθλητή, πρώτα τον Mir, μετά τον Fabio, φέτος ποιος ξέρει ποιον, ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεχωρίζει στα MotoGP. Και έτσι η πρόκληση θα χάσει την αξία της».

Ερωτηματικά για το τι θέλουν οι θεατές – Αθλητισμό η show;

Εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι η απουσία ενός σαφούς φαβορί ή διεκδικητή του τίτλου ωφελεί το ευ αγωνίζεσθαι, αναδεικνύει τον ανταγωνισμό και άρα, λειτουργεί υπέρ της αθλητικής πλευράς του MotoGP. Ωστόσο, ο Agostini φέρνει στο προσκήνιο, έναν παράγοντα που ίσως παίζει πιο σημαντικό ρόλο από ότι πιστεύουμε: Τον παράγοντα του «κυρίαρχου» του σπορ.

Τα τελευταία 20 χρόνια, δύο ήταν οι μεγάλοι αστέρες του MotoGP: Ο Valentino Rossi και ο Marc Marquez, οι οποίοι συγκέντρωσαν φανατικούς fans αλλά και haters ταυτόχρονα. Γέννησαν κοινό που ήθελε να τους βλέπει να κερδίζουν, αλλά και άλλο τόσο κοινό που ήθελε να τους βλέπει να χάνουν. Και τελικά, στην πορεία, το άθλημα απέκτησε και άλλους φαν, άλλους από περιέργεια και άλλους από γνήσιο ενδιαφέρον. Και οι δύο χρεώνονται, με την γνωριμία δύο ολόκληρων γενεών θεατών με το MotoGP. Όμως, εκεί μιλάμε πλέον και για «θέαμα» στο πρώτο πλάνο, αφού η απουσία αθλητικού ανταγωνισμού στον «σταρ» θα είναι εμφανής. Τελικά, τι πιστεύετε ότι λειτουργεί σε βάθος χρόνου;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »