H τελευταία έκδοση της Yamaha SR400

H limited εκδοχή της SR400 Final Edition που θα διατεθεί σε 1.000 μόνο κομμάτια.

Yamaha SR400: Τίτλοι τέλους μετά από 43 χρόνια

Ίσως η τελευταία «γνήσια κλασική» μοτοσυκλέτα της Yamaha και όχι μόνο, αποχαιρετά τον κόσμο μετά από 4 δεκαετίες ιστορίας, με μια τελευταία έκδοση. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το 2021 σηματοδοτεί το τέλος παραγωγής μια από τις «τελευταίες» πραγματικά ρετρό μοτοσυκλέτες του κόσμου: Της Yamaha SR400. Το μοντέλο, που κατασκευάζεται από το 1978 και είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές, θα διατεθεί τώρα σε μια «Final Edition», η οποία προορίζεται (προς το παρόν) μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας.
 
Η Yamaha SR400 Final Edition θα γίνει διαθέσιμη σε 2 χρώματα: Ασημί-μαύρο και μπλε-καφέ, ενώ μηχανολογικά θα παραμείνει φυσικά απράλλαχτη και πιστή στην ιστορία της. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 399 κυβικών αποδίδει 24 ίππους και 2,9 kgm ροπής, ενώ εκκινεί μόνο με μανιβέλα! Αντίστοιχα, η μοτοσυκλέτα φέρει ακόμα φωτιστικό σώμα αλογόνου εμπρός και φρένα με ταμπούρο πίσω χωρίς σύστημα ABS.
 
Για τους ακόμη πιο φανατικούς με το μοντέλο, η Yamaha θα διαθέσει και μια limited έκδοση στην τελευταία  ενσάρκωση του μοντέλου: Θα είναι βαμμένη σε καφέ χρώμα με pinstriping στο ρεζερβουάρ και λεπτομέρειες σε χρώμα μπρούτζου, ενώ θα φέρει ζάντες σε μεταλλικό καφέ χρώμα. H εν λόγω έκδοση θα κατασκευαστεί μόνο σε 1.000 κομμάτια. 
 
Οι προδιαγραφές Euro 5 και όσα προαπαιτούν, σημαίνουν ότι πιθανότατα δεν θα δούμε «επίσημα» την Yamaha SR400 στην χώρα μας, στην τελευταία της έκδοση. Πως σας φαίνεται;