• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Yamaha ΜΤ: Αγγίζουν το μισό εκατομμύριο!

 

Ανεβαίνει και ανεβαίνει η δημοτικότητα και η παραγωγή της σειράς ΜΤ από την Yamaha, που σύμφωνα με τους Ιάπωνες πλησιάζει τα 500.000 κομμάτια.

Το 2013 η Yamaha αποκάλυψε το MT-09, δίνοντας νέα πνοή ζωής στην ΜΤ πλατφόρμα, αλλά και το έναυσμα για μια νέα σειρά μοντέλων πολλών κυβισμών που τελικά αποδείχθηκαν εξαιρετικά επιτυχημένα. Σχεδόν 6 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση τους, τα μοντέλα ΜΤ πλησιάζουν τις 500.000 μοτοσυκλέτες που εξήλθαν από τις γραμμές παραγωγής της Yamaha.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, το MT-09 και το ΜΤ-07, τα πρώτα δύο μοντέλα της σειράς, έχουν πλέον ξεπεράσει τις 200.000 κομμάτια το καθένα, με τα συνολικά νούμερα να ανεβαίνουν αρκετά πάνω από τις 400 χιλιάδες. Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν, αφορούν τα δυο αυτά μοντέλα που ουσιαστικά ήταν και τα «εναρκτήρια λακτίσματα».

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αν υπολογίσει κανείς στον αριθμό αυτό, τα ΜΤ-125, -03 και -10, αλλά και τα Tracer και τα XSR, είναι αρκετά πιθανό ότι είμαστε ακόμη πιο κοντά στο εκατομμύριο! 

Η σειρά ΜΤ, που παρουσιάστηκε στην τρίτη της ενσάρκωση –μετά τα ΜΤ-01 και ΜΤ-03, του 2005 και 2006 αντίστοιχα- ήταν μια από τις πρώτες σειρές μοτοσυκλετών που αγκάλιασαν την φιλοσοφία της «πλατφόρμας», σε μια παγκόσμια αγορά που πάλευε να συνέλθει από την οικονομική κρίση. Καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ακολούθησαν την τακτική αυτή στα νέα μοντέλα, φαίνεται πως το 2013 η Yamaha πήρε την σωστή απόφαση…
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ