net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο μικρός μονοκύλινδρος τα δίνει όλα εντός των νομίμων ορίων των 15 ίππων.

Κινητήρας: Ζωηρός και οικονομικός

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας έρχεται αυτούσιος από το YZF-R125 και, όπως περιμένουμε από οποιοδήποτε μοτέρ μικρού κυβισμού, η ροπή του είναι σχετικά μικρή ζητώντας από τον αναβάτη να σκαρφαλώσει σε υψηλές στροφές για να βρει αξιόλογη δύναμη.

Το ΜΤ-125 δεν ξεφεύγει από τον κανόνα που θέτουν οι αναπόδραστες αρχές της Φυσικής, αλλά καταφέρνει να δουλεύει με μια ελαστικότητα που εκπλήσσει ευχάριστα. Η καλή του περιοχή είναι πάνω από τις 8.000 σ.α.λ., όπου η δύναμή του είναι επαρκής - θα έλεγα και εξαιρετική με βάση τα περισσότερα 125 που έχω οδηγήσει.

Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά πως στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας με δύο ενήλικες στη σέλα του κρατούσε άνετα μια ταχύτητα άνω των 120 χ.α.ώ., με μέγιστη τιμή σε αυτές τις (αφύσικες γι`αυτό) συνθήκες τα 127!

Η ουσία βέβαια είναι πως το να ταξιδεύει με μια ταχύτητα της τάξης των 110 είναι βούτυρο στο ψωμί του, έχοντας και περιθώριο για προσπέραση.

Το άλλο του εξαιρετικό χαρακτηριστικό αφορά στην κατανάλωση, η οποία ελάχιστες φορές ανέβηκε πάνω από τα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τη μέση του τιμή να παραμένει οριακά κάτω από τα 3 και αυτό με τακτικές διαδρομές σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

 
  • Costas

    3400€....καλά είναι......αλλιώς θα ξεθωριάζουν απ τον ήλιο στις βιτρίνες!!

      3
  • Stergios

    ...και βλεπεις στην ιδια σελιδα,τιμη για KTM 390...4490!!!! φοβερο το ΜΤ αλλα η τιμη ρε Yamaha...γιατι στο θεο;

      4
  • ΑΡΗΣ

    Για γέλια και για κλάμματα η Ελληνική ΥAMAHA! 4200 και 4600!!! Χαχαχαα... ΚAWASAKI Z250 SL 3890 ευρό! Για σοβαρεφτήτε λίγο εκεί στην Yamaha κύριοι γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες. Το ίδιο κάνατε και με το Tracer700, η τιμή στον θεό σε σχέση με το MT-7 για 2-3 διαφορές που υπάρχουν!! Ο κόσμος δεν είναι χαζός, πέρνετε το μαθημά σας απο τις πωλήσεις που κάνετε στα συγκεκριμένα μοντέλα, καλή σας χόνεψη...

      13

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ