net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πανέμορφο cafe racer σε vintage ύφος, που βασίζεται πάνω σε Yamaha MT-07. Πρόκειται άραγε για την αρχή μιας νέας σειράς παραγωγής, ή απλώς για ένα special;

Είχαμε δει τη Husqvarna να μεταμορφώνει το ΚΤΜ 390 Duke στα concept Svartpilen & Vitpilen, ενώ τώρα η Yamaha κάνει το ίδιο με το MT-07, ως Faster Son!

Ο πληθυντικός "Faster Sons" και ο τίτλος "Κεφάλαιο πρώτο" μας κάνει να πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλοι Ταχύτεροι Υιοί (παραγωγής;) από τη Yamaha.

Ναι. Είναι τα ψηφιακά όργανα του MT-07. Ο ταχύτερος γιος δεν απαρνιέται το σήμερα για χάρη του χθες. Απλώς το μεταλλάσσει και το ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο.

Yamaha Faster Sons. Νέα σειρά μοτοσικλετών;!

Είναι άραγε η Yamaha έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή μια νέα σειρά μοτοσικλετών σε vintage στιλ, με τον πρώτο εκπρόσωπο της να βασίζεται στο MT-07; Ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμη special Yard Built μοντέλο;

 
Πριν λίγες ημέρες, όταν βρισκόμασταν στην παρουσίαση του νέου NMAX scooter της Yamaha στην Πορτογαλία, είχαμε ρωτήσει τον υπεύθυνο marketing για την Ευρώπη αν σκέφτονται να βγάλουν κάποιο κλασικό μοντέλο σε μικρότερο κυβισμό από τα XV 950 και XJR 1300. Κι εκείνος χαμογέλασε με νόημα και μας είπε: "περιμένετε μέχρι τις 8 Ιουνίου, και θα δείτε".
Σήμερα λοιπόν, 8 Ιουνίου 2015, η Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που βλέπετε εδώ, ενώ στο press site βρήκαμε ένα... κρυπτογραφημένο δελτίο τύπου, μέσα από το οποίο με σκληρή μελέτη προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη.

Στο δελτίο τύπου η Yamaha αναφέρεται στην κατηγορία Sport Heritage (μοτοσικλέτες sε vintage στιλ), λέγοντας πως πρώτη εκείνη έδωσε στο κοινό Sport Heritage μοτοσικλέτες παραγωγής, εύκολες για να τις καστομάρεις, αλλά και σπέσιαλ κατασκευές, μέσα από την πλατφόρμα Yard Built.

Συνεχίζει μιλώντας για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, πολλοί από τους οποίους καθώς φαίνεται, σε ελεύθερη μετάφραση, "έχουν μπει στα χωράφια της". Έτσι, καταλήγει η εταιρεία, η Yamaha σκέφτηκε "ποιο ρόλο μπορούμε να παίξουμε για να παρέχουμε μεγαλύτερη ποικιλία και πρωτοπορία στην κατηγορία;" 

"Μέσα από αυτή την ερώτηση ξεπήδησε η εξέλιξη της φιλοσοφίας κατασκευής Sport Heritage μοτοσικλετών "Faster Sons", δηλαδή "Ταχύτεροι Γιοι"! Οι Ταχύτεροι Γιοι αποτίουν φόρο τιμής στις μοτοσικλέτες του ένδοξου παρελθόντος, όντας περήφανοι για τα ταχύτερα τέκνα του σήμερα και του αύριο, γιατί πάνω από όλα, λατρεύουμε να οδηγούμε."

"Ετοιμαστείτε να δείτε τους Ταχύτερους Υιούς της Yamaha στους δρόμους, σύντομα!"

Βλέποντας το βίντεο, παρατηρούμε πως κάτω από το εντυπωσιακό classic κοστούμι, κρύβεται ένα Yamaha MT-07, ενώ στη νέα του αποστολή ως Faster Son, έχει διατηρήσει ακόμα και τα ψηφιακά του όργανα!

Τι λέτε; Θα δούμε μια νέα σειρά μοτοσικλετών παραγωγής από τη Yamaha, σε vintage στιλ; Ή πρόκειται για ένα ακόμη μοντέλο της σειράς Yard Built, απλώς βασισμένο σε ένα μοντέλο με μικρότερο κυβισμό; Ναι, αλλά αν είναι έτσι, ποιος ο λόγος για την αναφορά σε ταχύτερους απογόνους; Αυτή η πρόταση δεν δείχνει απευθείας σε μοντέλα παραγωγής με κλασικό στιλ, μαζί με επιδόσεις που σε βάζουν στην πρίζα; Μπερδευτήκαμε, και άντε να βρούμε την άκρη από το κουβάρι. Σύντομα ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα νέα.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ