net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νυχτερινό ταξίδι με ασφάλεια προσφέρει το Adaptive Light System της Yamaha.

Yamaha Adaptive Light System

Ένα video με το νέο σύστημα φωτισμού "Adaptive Light" που θα εξοπλίζει τα FJR 1300 του 2016 παρουσίασε η Yamaha, δίνοντας μας μια σαφή εικόνα του τρόπου που αυτό λειτουργεί και πως επιδρά στην εκφώτιση του δρόμου.

 
Το Adaptive Light System είναι επί της ουσίας η κατά την Yamaha εφαρμογή του Cornering Light. Όσο καλή σε διασπορά και ισχυρή σε ένταση και αν είναι μια δέσμη φώτων μοτοσικλέτας όταν αυτή ταξιδεύει σε ευθεία, τόσο... μαντάρα γίνονται τα πράγματα στις στροφές, όπου η μοτοσικλέτα παίρνει κλίση. 

Η δέσμη φωτός αδυνατεί να καλύψει το εσωτερικό των στροφών, δημιουργώντας έτσι μια ανασφάλεια στον αναβάτη λόγω ελλιπούς πληροφόρησης. 

Λύση για αυτό το πρόβλημα λοιπόν δίνει η Yamaha, με την δική της άποψη περί του φωτισμού στο εσωτερικό των στροφών. 

Πάνω από τους δύο βασικούς προβολείς της μοτοσικλέτας βρίσκονται αντιστοίχως δύο συστοιχίες από τρια LED, προσανατολισμένα να φωτίζουν αριστερά και δεξιά. Όσο η μοτοσικλέτα ταξιδεύει στην ευθεία, τα LED αυτά παραμένουν σβηστά. Όταν όμως η μοτοσικλέτα αρχίσει να παίρνει κλίση στις στροφές, ενεργοποιούνται οι αισθητήρες του FJR, οι οποίοι με τη σειρά τους, δίνουν σήμα στα LED να ανάψουν.

Αναλόγως της κλίσης, ανάβει και αντίστοιχος αριθμός LED, ώστε να είναι πάντα φωτισμένο το εσωτερικό των στροφών. 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ