Ωραιόκαστρο: Επικίνδυνοι άγνωστοι τέντωσαν πετονιά σε δρόμο

Μια ξεκάθαρη «παγίδα θανάτου» για δικυκλιστές έστησαν άγνωστοι σε δρόμο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα ατύχημα διερχόμενου αναβάτη. Δείτε περισσότερα.

Τα φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας φαίνεται πλέον ότι περνούν στην σφαίρα των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν αφήνουν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τοπικά μέσα ενημέρωσης, άγνωστοι τέντωσαν πετονιά εγκάρσια επί της οδού Καβασίτου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στο ύψος της μουσικής σχολής (διασταύρωση με την οδό Βασ. Γεωργίου), με προφανή σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα σε διερχόμενους.
 
Όπως λέει το ρεπορτάζ, δικυκλιστής που περνούσε από το σημείο δεν αντιλήφθηκε την πετονιά, η οποία είχε τοποθετηθεί σε ύψος περίπου ενός μέσου ανθρώπου, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει το δίκυκλο στην ζελατίνα και να προκαλέσει πτώση του! Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ σημειώθηκε ότι η ζελατίνα ίσως έσωσε τον αναβάτη από πιθανόν μοιραίο τραυματισμό στο λαιμό ή στον κορμό του λόγω της πετονιάς.  Το περιστατικό σημειώθηκε βράδυ της 18ης Απριλίου, ενώ έχει ενημερωθεί η αστυνομία.
 
Πρόκειται για ένα τρομακτικό φαινόμενο, που ελπίζουμε πραγματικά να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση: Πετονιές, λεπτά σύρματα ή σχοινιά τεντώνονται ανάμεσα σε δύο σημεία εκατέρωθεν δρόμων ή σημείων διέλευσης, με στόχο την πρόκληση ατυχήματος δικυκλιστών, ποδηλατών αλλά και όχι μόνο. Δυστυχώς, το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και χρόνια στα εκτός δρόμου μονοπάτια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνιστούμε σε όλους την μέγιστη δυνατή προσοχή κατά την οδήγηση και ελπίζουμε σε μια ουσιαστική παρέμβαση της αστυνομίας για τα εν λόγω ζητήματα.
 
(Πηγή. Oraiokastro24.gr)