William Dunlop: Στο Ιρλανδικό Hall of Fame

Επισφραγίζεται η υστεροφημία του σημαντικού Βορειοιρλανδού αναβάτη, με την πιο σημαντική διάκριση της χώρας του. Δείτε περισσότερα…

Ο Willam Dunlop, αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας και γόνος της θρυλικής οικογένειας των Dunlop, θα λάβει την ύψιστη τιμή της χώρας του μετά θάνατον: ο αδικοχαμένος William θα γίνει μέλος του Ιρλανδικού hall of fame μοτοσυκλέτας, δίπλα στον πατέρα του Robert και τον θείο του Joey Dunlop.

Και οι 3 αναβάτες, έχασαν την ζωή τους στους αγώνες μοτοσυκλέτας, με τον William να σκοτώνεται στις 7 Ιουλίου του 2018 στα 32 του χρόνια, στα δοκιμαστικά του αγώνα Skerries 100. Την τιμήτική διάκριση για τον William θα δεχθούν η σύντροφός του Janine και η μητέρα του Louise, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Crowne Plaza του Μπέλφαστ.

Η Louise Dunlop, μητέρα του William, μίλησε για την διάκριση του γιου τη δηλώνοντας: «Προκαλεί θλίψη το ότι ο William μπαίνει στο hall of fame, δίπλα στον πατέρα και τον θείο του, που ακόμη μας λείπουν πολύ. Τα επιτεύγματα των Dunlops που αγγίζουν σχεδόν την 50ετία έχουν αφήσει πανίσχυρο στίγμα στον αθλητισμό της Βόρειας Ιρλανδίας. Με αυτό το βραβείο, είναι υπέροχο να ξέρεις ότι το όνομα Dunlop είναι ακόμη πολύ ισχυρό, αλλά θα είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο απόγευμα»

«Έχουμε μείνει άφωνεοι με την αγάπη και την ευγένεια που έχουμε δεχθεί. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Τον William τον αγαπούσαν όλοι και είμαστε πολύ περήφανοι για τα κατορθώματά του, όπως είμαστε και για όλα τα αγόρια μας» συμπλήρωσε η κυρία Dunlop.