Ο πρωταθλητής WSBK του 2021, Toprak Razgatlioglu.

Ο πρωταθλητής WSBK του 2021, Toprak Razgatlioglu.

WSBK: Πρωταθλητής ο Toprak Razgatlioglu

Το πρωτάθλημα των World Superbikes έλαβε τέλος για το 2021 και, μαζί με αυτό, τελείωσε και το ανεπανάληπτο σερί του Jonathan Rea.

Ο Βρετανός αναβάτης, που ήταν αήττητος στις κούρσες του τίτλου από το 2015, παραδίδει την σκυτάλη στον νεαρό Τούρκο Toprak Razgatlioglu. Ο 25χρονος Toprak γίνεται έτσι ο πρώτος Τούρκος αναβάτης που παίρνει τον τίτλο στα WSBK, στην ιστορία. Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος γράφτηκε στην νέα πίστα της Mandalika στην Ινδονησία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Η βροχή έφερε αλλαγές στο πρόγραμμα

Με τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου να είναι προγραμματισμένος, ως συνήθως, για το Σάββατο, η έντονη βροχή που έκανε την εμφάνιση της την ημέρα εκείνη, ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν τα σχέδια τους. Έτσι, ο αγώνας του Σαββάτου αναβλήθηκε για την Κυριακή, ενώ ο σύντομος Superpole αγώνας ακυρώθηκε τελείως.
 

1ος αγώνας: Νίκη για Rea, αλλά ο τίτλος στον Razgatlioglu

Ο πρώτος αγώνας έγινε τελικά την Κυριακή και αποδείχθηκε συναρπαστικός, αφού παρά την νίκη του Jonathan Rea, ο Toprak Razgatlioglu με την 2η θέση που κατάφερε, επισφράγισε την κατάκτηση του τίτλου. Και την Κυριακή, η βροχή επέφερε μια καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, όμως τελικά η συνάντηση πήρε την εκκίνηση και ο Jonathan Rea άρπαξε την πρώτη θέση από τον Toprak. Όμως ο Βρετανός δεν κατάφερε να κάνει διαφορά ασφαλείας και ο Toprak παρέμεινε σε απόσταση βολής. Η μονομαχία μεταξύ τους συνεχίστηκε με τους δύο τους να εναλλάσσουν την πρωτοκαθεδρία, ενώ για λίγο ο Scott Redding ακούμπησε και την 2η θέση. Ο Razgatlioglu, παρά ένα λάθος που έκανε και τον έφερε στην 3η θέση, δεν το έβαλε κάτω και τελικά τερμάτισε 2ος, με τον Scott Redding και την Ducati του να κλείνει τον βάθρο.
 

2ος αγώνας: Τελευταία νίκη της χρονιάς για Rea

Στον 2ο αγώνα, και πάλι ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει την νίκη, με τους Scott Redding και Michael Van der Mark να ολοκληρώνουν το βάθρο, την στιγμή που ο Razgatlioglu τερμάτισε στην 4η θέση μην έχοντας την πίεση του πρωταθλήματος. Και πάλι η βροχή προκάλεσε καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, μεγαλύτερη από 90 λεπτά, ενώ ο αγώνας διήρκεσε 12 γύρους αντί για τους κανονικούς 21. Στην εκκίνηση, οι Razgatlioglu, Redding και Rea ξεχώρισαν και μονομάχησαν στους επόμενους γύρους, με τον Toprak να χάνει την πρώτη θέση πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Σύντομα, ο αγώνας για την νίκη επικεντρώθηκε στους Rea και Redding, αφού ο Razgatlioglu έχασε την επαφή με την κορυφή. Η μονομαχία Redding και Rea συνεχίστηκε μέχρι και την στροφή 16, όπου ο Redding προσπάθησε ένα προσπέρασμα στο όριο, αλλά άνοιξε την γραμμή του και ο Rea κατάφερε να αντεπιτεθεί.

Με την 2η θέση στο φετινό πρωτάθλημα, ο Jonathan Rea θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ξανά, τον αριθμό 65 από του χρόνου, αφού χάνει το δικαίωμα να βάλει τον «άσο» στην μοτοσυκλέτα του! Πιστεύετε ότι θα τον βάλει ο Toprak;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »