WSBK: Κυριαρχία Bautista στο Phillip Island

WSBK: Κυριαρχία Bautista στο Phillip Island

Ξεκίνησε ο πρώτος γύρος του WSBK στο Phillip Island, με τον Bautista να κυριαρχεί όλο το τριήμερο. Επόμενη στάση στην Ινδονησία.

Bautista κυρίαρχος με 62 βαθμούς

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για το 2023 ξεκίνησε στο Phillip Island  και μετά από τρεις δραματικούς αγώνες, υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο Alvaro Bautista ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του με ένα εκπληκτικό χατ-τρικ, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που δεν τα πήγαν όπως ακριβώς περίμεναν.
 
Τα εύσημα για το Σαββατοκύριακο ανήκουν στον Bautista μετά τις τρεις νίκες του. Κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα  του Σαββάτου για να πάρει την πρώτη νίκη του 2023. Πήρε το μέγιστο των 62 πόντων από την Αυστραλία και κατευθύνεται στον γύρο της Ινδονησίας Motul αργότερα αυτή την εβδομάδα με πλεονέκτημα 28 πόντων έναντι του Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK).

Ο Locatelli είναι ένας άλλος αναβάτης που απόλαυσε το πρώτο αγωνιστικό Σ/Κ στην Αυστραλία έχοντας δυνατό ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του, με το πρώτο του βάθρο να έρχεται στον αγώνα της Κυριακής. Τρεις τερματισμοί στην πρώτη πεντάδα σημαίνουν ότι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στα WSBK, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία. Ο ομόσταβλος του Bautista, Michael Ruben Rinaldi, είχε μια υπέροχη Κυριακή για να κατακτήσει δύο δεύτερες θέσεις μετά από ένα δύσκολο Σάββατο, ενώ σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν και οι  αναβάτες των δορυφορικών ομάδων.

Ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) όσο και ο Philipp Oettl (Team GoEleven) τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα στον δεύτερο αγώνα με τον Bassani τέταρτο και τον Oettl στην πέμπτη θέση, ενώ ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) απέδειξε την ταχύτητά του κατακτόντας την 3η θέση στα χρονομετρημένα και την 7η θεση στον αγώνα της Κυριακής παρά τη δύσκολη στιγμή που είχε με τον ομόσταυλό του Remy Gardner στον αγώνα Superpole, όταν οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Ο Jonathan Rea τερμάτισε 2ος το Σάββατο αλλά δυσκολεύτηκε την Κυριακή καθώς δεν κατάφερε  κάτι καλύτερο απο την 8η θέση με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Bautista 31 βαθμούς. Η Κυριακή ήταν καταστροφική και για τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) καθώς συγκρούστηκε με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στον 17ο γύρο, με τους δύο αναβάτες να αποσύρονται από τον αγώνα με μηδενική συγκομιδή βαθμών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »