O Dominique Aegerter στην πίστα του Most.

O Dominique Aegerter στην πίστα του Most.

WSBK: Αναβάτης προσποιήθηκε τραυματισμό για να διακοπεί αγώνας

Ένα σκηνικό που προκαλεί οργή και κλονίζει την εμπιστοσύνη στους αγώνες μοτοσυκλέτας, έλαβε χώρα στο Most της Τσεχίας, στα πλαίσια των αγώνων WSSP.

Προσποιήθηκε σοβαρότερο τραυματισμό ο Dominique Aegerter

Η προσοχή πέφτει πάνω στον Ελβετό αναβάτη της κατηγορίας WSSP, Dominique Aegerter, ο οποίος ηγείται του πρωταθλήματος και είχε πετύχει 9 σερί νίκες μέχρι την στιγμή του συμβάντος! Όλα ξεκίνησαν από την πτώση του Aegerter μαζί με άλλους 5 αναβάτες, μετά από συμβάν στην πρώτη στροφή του αγώνα, που ξεκίνησε από τον Τούρκο αναβάτη Can Oncu.

Ο Aegerter, ωστόσο, έμεινε περισσότερη ώρα στην αμμοπαγίδα από ότι ίσως του επέτρεπε η κατάσταση του, προσκαλώντας την προσοχή του ιατρικού προσωπικού της πίστας. Ο Aegerter τελικά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο, όπου και του απαγορεύθηκε η συμμετοχή του σε περαιτέρω αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο, λόγω ύπαρξης συμπτωμάτων διάσεισης. Ωστόσο, ο Ελβετός έγινε «τσακωτός» και κλήθηκε να λογοδοτήσει στους αγωνοδίκες, καθώς προσποιήθηκε συμπτώματα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσει διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παραδέχθηκε την ενοχή του ο Aegerter

Ο 31χρονος Ελβετός, παραδέχθηκε ότι προσποιήθηκε σοβαρότερο τραυματισμό, ώστε να σταματήσει ο αγώνας, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι αγωνοδίκες και του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 1 αγώνα – δηλαδή, στον 2ο αγώνα του Most. O ίδιος δήλωσε: «Πρώτα από όλα, λυπάμαι από την όλη κατάσταση που προέκυψε μετά από το συμβάν στον 1ο αγώνα. Ήταν μία πυρετώδης κατάσταση και δεν έπραξα σωστά, έκανα λάθη. Υπήρχε πολλή πίεση, αδρεναλίνη και συναισθήματα. Ποτέ δεν ήθελα να θέσω ανθρώπους σε κίνδυνο, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, τώρα η συγκέντρωση μας βρίσκεται στο δεύτερο μέρος της σεζόν (…) θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την υποστήριξη τους. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, θα σας δούμε στο Magny-Cours.»  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »