Σε λειτουργία θα τεθεί πάλι το Point System, όπως όλα δείχνουν, από το 2020.

Τροχαία: Επιστρέφει το Point system!

Την επαναφορά του γνωστού μας point system σκέπτονται να πραγματοποιήσουν οι ελληνικές Αρχές, με το εν λόγω σύστημα να ενημερώνεται αυτόματα τη στιγμή της καταγραφής της παράβασης. Δείτε περισσότερα.

Το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση κατόπιν σχετικής πρότασης που έγινε για την κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το ethnos.gr, αιτία για αυτή τη σκέψη αποτελεί το γεγονός πως εντοπίζονται οι οδηγοί που έχουν παραβεί τον ΚΟΚ, αλλά λόγω της αυξημένης γραφειοκρατίας και άλλων κωλυμάτων, οι παραβάσεις καταλήγουν να στοιβάζονται στα δημοτικά γραφεία ή αλλού.
 
Έτσι μέσω της ψηφιοποίησης της όλης διαδικασίας και του point system, μόλις ο οδηγός συγκεντρώσει 15 αρνητικούς πόντους τότε το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς θα τον ειδοποιεί ηλεκτρονικά, ενώ η καρτέλα του σε διάστημα δύο μηνών θα έχει ενημερωθεί. Ταυτόχρονα πολύ πιο γρήγορη θα είναι η πληροφόρηση του ίδιου του οδηγού, ο οποίος μέσω email θα λαμβάνει άμεση ενημέρωση ότι έχει παραβεί το νόμο για κάθε φορά που υποπίπτει σε κάτι τέτοιο και φυσικά θα καλείται να πληρώσει το αντίτιμο.
 
Η εν λόγω αλλαγή, λοιπόν, επιδιώκει να υπάρξει άμεση σύνδεση της παράβασης με την τιμωρία, προκειμένου ο οδηγός να συνετιστεί και να βελτιωθεί, συνολικά, το επίπεδο της οδικής ασφάλειας.
 
Το δημοσίευμα καταλήγει πως η εν λόγω πρόταση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως εν τέλει θα πάρει το «πράσινο φως» και εφαρμοστεί. Σε πρώτη φάση, το πρώτο εξάμηνο του 2020 σχεδιάζεται η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στον Δήμο Αθηναίων, ενώ αναφέρει πως οι τροχονόμοι θα έχουν δικά τους τάμπλετ όπου θα περνούν εκεί τα δελτία ατυχήματος για να ενημερώνεται αμέσως το σύστημα.