O Travis Pastrana μπροστά από το Caesars Palace.

Travis Pastrana: Αμερικανός μοτοσυκλετιστής της χρονιάς

Η αμερικανική ΑΜΑ ανακήρυξε τον ριψοκίνδυνο Pastrana ως μοτοσυκλετιστή της χρονιάς για το 2018. Δείτε το γιατί…

Η αμερικανική ένωση μοτοσυκλετιστών ΑΜΑ, μια τεράστια λέσχη που αριθμεί πάνω από 200.000 αναβάτες ως μέλη της και διοργανώνει πρωταθλήματα στις ΗΠΑ, αποφάσισε να ανακηρύξει τον Travis Pastrana ως αναβάτη της χρονιάς, για το 2018. Ο 35χρονος αναβάτης, επί σειρά ετών ασχολείται με όλες τις κατηγορίες αγώνων μοτοσυκλέτας αλλά και με το stunting, ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του είδους.

Η ΑΜΑ τιμά τον Pastrana, με μια ιδιαίτερη μνεία στο τριπλό άλμα που πραγματοποίησε τον Ιούλιο στο Las Vegas, εμπνευσμένο από τον θρυλικό Evel Knievel, όπου και κατάφερε να πηδήξει πάνω από το συντριβάνι του καζίνo Caesars Palace.  O πρόεδρος της AMA Rob Dingman είπε συγκεκριμένα πως «ο Pastrana κατόρθωσε να αιχμαλωτίσει την προσοχή των νέων με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει από την εποχή του Knievel και τράβηξε θετική προσοχή στον μοτοσυκλετισμό μέσα από τα mainstream media, προωθώντας την μοτοσυκλέτα και το αντίστοιχο lifestyle

Παράλληλα, ο Pastrana πραγματοποιεί και σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις, καθώς φέτος μεταξύ άλλων συμμετείχε και σε δράσεις για την υποστήριξη των θυμάτων του τυφώνα Maria, στο Puerto Rico.  

O Pastrana τρέχει με μοτοσυκλέτες από το 1994, όταν ήταν μόλις 11 ετών. Παράλληλα, αποτελεί ισόβιο μέλος της AMA, στην οποία εγγράφηκε πριν 25 χρόνια.