net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από αριστερά ο πρωτοπόρος της Moto3 Luis Salom, ο Πρόεδρος της ADAC Sports Hermann Tomczyk, ο CEO της Dorna Carmelo Ezpeleta και ο επικεφαλής της KTM Motorsports, Pit Beier.

Αεροδυναμικό φέρινγκ και χαρακτηριστική σχεδίαση KTM για το νέο RC390. Η έκδοση δρόμου θα κάνει επίσης την εμφάισή της το 2014.

Το ελαφρύ και ιδιαίτερα άκαμπτο πλαίσιο χωροδικτύωμα συγκρατεί το βάρος της αγωνιστικής μοτοσικλέτας στα 130 κιλά.

Το νέο αγωνιστικό KTM RC390

Το νέο αγωνιστικό RC390 παρουσίασε η KTM στο MotoGP της Γερμανίας. Η μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά στο ADAC Junior Cup Powered by KTM.

 
Ειδικότερα, με την νέα αυτή μοτοσικλέτα που θα τρέχει στο δικό της ενιαίο κύπελλο, η αυστριακή εταιρία, σε συνεργασία με την γνωστή γερμανική ADAC (μια από τις μεγαλύτερες λέσχες αυτοκινήτου παγκοσμίως), σκοπεύει να αναδείξει νέα ταλέντα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την επόμενη κιόλας σεζόν (2014).

Με το RC390, η KTM κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο ασφάλτινο τερέν. Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 – Η KTM κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο, στην πρώτη χρονιά της συμμετοχής της – και τη συμπλήρωση της γκάμας των Duke με τα 125, 200 και 390, θα υπάρχει και έκδοση δρόμου του RC390 με ολόσωμο, φυσικά, φέρινγκ η οποία θα κάνει την εμφάνισή της του χρόνου. 

«Εξελίξαμε μια καθαρά αγωνιστική μοτοσικλέτα GP για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3. Σε αντίθεση, το RC 390 Cup βασίζεται σε μια μοτοσικλέτα παραγωγής. Τα δύο αυτά projects μπήκαν σε μέγιστη προτεραιότητα διότι η εξέλιξη μικρού κυβισμού, υψηλής ποιότητας μοτοσικλετών δρόμου είναι μέσα στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας. Το νέο KTM RC 390, που θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2014, θα καλύψει μια σημαντική απαίτηση της αγοράς για οικονομικές ποιοτικές sport μοτοσικλέτες στους χαμηλότερους κυβισμούς.», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της KTM, Ο CEO, Stefan Pierer και πρόσθεσε: «Από το 1993, η ADAC έχει πετύχει πολλά, με εξαιρετική δουλειά, με αναβάτες που ανελίχτηκαν στο Junior Cup. Η προώθηση και υποστήριξη νέων ταλέντων είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος KTM. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πολλή ενέργεια σε αυτό, διότι εμπλεκόμαστε ενεργά στην προώθηση νέων αναβατών τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο. Είμαστε ειλικρινά ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε το ADAC Junior Cup με το KTM RC 390 Cup με όλες τις μοτοσικλέτες KTM. Επίσης, επειδή με την ADAC έχουμε έναν αφοσιωμένο, αξιόπιστο και ισχυρό συνεργάτη στον οποίο όσοι εμπλέκονται είναι επαγγελματίες.»

Ο πρωταρχικός στόχος εξέλιξης του πλήρως ντυμένου με φέρινγκ RC 390 Cup, ήταν να δημιουργήσει οικονομικούς αγώνες για νέους αναβάτες με τη μέγιστη δυνατή αγωνιστική προοπτική. Για να επιτευχθεί αυτό, το RC 390 Cup έχει έναν ισχυρό και αξιόπιστο κινητήρα , με ιδιαίτερα μοντέρνα σχεδίαση. Το υγρόψυκτο μοτέρ έχει χωρητικότητα  373,2 κ.εκ., φέρει τετραβάλβιδη κεφαλή με δύο εκκεντροφόρους, δύο αντλίες λαδιού και ψεκασμό της Dellorto  και στην έκδοση Cup αποδίδει σύμφωνα με την KTM, 38 ίππους. 

Πέρα από το αεροδυναμικά εξελιγμένο φέρινγκ και το ισχυρό μονοκύλινδρο μοτέρ, το RC 390 Cup φέρει ένα ελαφρύ και άκαμπτο πλαίσιο χωροδικτύωμα κατασκευασμένο από ατσάλι το οποίο συνδυάζει ακρίβεια στο χειρισμό και τέλεια σταθερότητα σε κάθε ταχύτητα. Σύμφωνα με την KTM το νέο αυτό πλαίσιο εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση για συντήρηση και έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει και στην περίπτωση που η μοτοσικλέτα έρθει σε επαφή με το οδόστρωμα. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι το βάρος RC 390 Cup ανέρχεται στα μόλις 130 κιλά, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 9,5 λίτρα, ενώ το μεταξόνιο των 1.340 χλστ. μπορεί να αυξομειωθεί κατά 15 χλστ.

Οι αναρτήσεις εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την WP Suspension, ενώ για τον εμπρός δίσκο των 300 χλστ. (230 ο πίσω) έχει επιλεγεί μια δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων. Τέλος, τα αμέτρητα PowerParts, εξελιγμένα από την KTM για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα εξασφαλίζουν μια επαγγελματικού επιπέδου αλλά οικονομική δραστηριότητα για όσους θέλουν να εμπλακούν στο ενιαίο κύπελλο της ADAC.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ