• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test μπαταρία λιθίου Skyrich LFP-4 Plus: Μειωμένο βάρος και υψηλή απόδοση

Με μειωμένο βάρος και δύναμη κατά την εκκίνηση, μια μπαταρία λιθίου της Skyrich ήταν μονόδρομος όταν ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Δοκιμάζουμε τη μπαταρία λιθίου LFP-4 Plus της Skyrich.

Όταν μετά από 4 χρόνια έφτασε η ώρα της αντικατάστασης της εργοστασιακής μπαταρίας στο Yamaha Tracer 900 GT, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι μια μπαταρία λιθίου είναι μονόδρομος. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στην ΠΕΡΚΟ Α.Ε. η οποία μας προμήθευσε με μια τελευταίας τεχνολογίας μπαταρία λιθίου Skyrich LFP-4 Plus. Το πρώτο σοκ ήρθε μόλις η συσκευασία έφτασε στα χέρια μας καθώς ήταν τόσο ελαφριά που δύσκολα πιστεύεις ότι έχει μπαταρία μοτοσυκλέτας μέσα. Το πρώτοι πράγμα που κάναμε ήταν να τη βάλουμε πάνω στη ζυγαριά. Το νούμερο που έδειξε ήταν 935 γραμμάρια που σημαίνει ότι έχει σχεδόν το 1/3 του βάρους της εργοστασιακής μπαταρίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Είναι φορτισμένη από το εργοστάσιο και έτοιμη για τοποθέτηση.

Μέσα στη συσκευασία περιλαμβάνονται πλαστικοί αποστάτες για να μπορέσεις να την τοποθετήσεις στον χώρο που προβλέπεται χωρίς να υπάρχουν κενά που θα έκαναν τη μπαταρία να μετακινείται κατά την οδήγηση. Στη δική μας περίπτωση δεν χρειάστηκαν καθώς η μπαταρία λιθίου της Skyrich είχε ακριβώς το ίδιο μέγεθος με αυτή που αντικατέστησε. Επίσης στη συσκευασία υπάρχουν βίδες, λαμάκια και όλα τα απαραίτητα για την τοποθέτηση και τη σύνδεση των καλωδίων. Η μπαταρία είναι έτοιμη για χρήση καθώς έρχεται φορτισμένη και διαθέτει ένδειξη επιπέδου φόρτισης, που σου επιτρέπει να ελέγχεις τη μπαταρία ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού. Η διαδικασία της τοποθέτησης ολοκληρώθηκε σε ελάχιστα λεπτά χωρίς απρόοπτα και η ώρα της δοκιμής έφτασε.

Προσφέρει μεγάλη δύναμη κατά την εκκίνηση ακόμα και τον χειμώνα.

Η δύναμη των 300 CA αμπέρ εκκίνησης και η αποφασιστικότητα με την οποία η μπαταρία γύριζε τη μίζα ήταν εντυπωσιακή και ο κινητήρας πήρε μπροστά αμέσως χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Τον χειμώνα με τις θερμοκρασίες μόνιμα σε μονοψήφια νούμερα, παγωμένα λάδια και τα κρύα μέταλλα του κινητήρα κάνουν δύσκολη τη δουλειά της μπαταρίας, αλλά η Skyrich δεν έδειξε να προβληματίζεται και συνέχιζε με αμείωτη δύναμη να παρέχει όλη την απαραίτητη ενέργεια, ακόμα και όταν τα θερμαινόμενα γκρίπ δούλευαν υπερωρίες. Πλέον, η μπαταρία λιθίου της Skyrich βρίσκεται πάνω στο Tracer για 9 μήνες και δεν έχουμε παρατηρήσει καμία απολύτως πτώση στην απόδοσή της. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι μπαταρίες λιθίου παρέχουν την ίδια δύναμη και απόδοση από την πρώτη έως την τελευταία μέρα λειτουργίας τους.

65% ελαφρύτερη σε σχέση με μια μπαταρία μολύβδου.

Να θυμίσουμε ότι η Skyrich κατασκευάζει μπαταρίες λιθίου από το 2002 και μάλιστα είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε τέτοιου είδους μπαταρίες για μοτοσυκλέτα και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μπαταριών λιθίου με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και εξαγωγών σε 40 χώρες. Σήμερα, έχουμε φτάσει στην 5η τεχνολογικά γενιά μπαταριών με άριστο συνδυασμό ποιότητας – τιμής . Τον Απρίλιο του 2015 η εταιρεία έκανε την είσοδό της στο χρηματιστήριο, αντλώντας τα απαραίτητα κεφάλαια για την έρευνα στον τομέα που εξειδικεύεται.  Η Skyrich είναι OEM προμηθευτής των μεγαλύτερων εργοστασίων και σύντομα θα διευρύνει τις αποκλειστικές συνεργασίες του αποδεικνύοντας έμπρακτα την υψηλή τεχνολογικά υπεροχή και την απαράμιλλη ποιότητά τους (απέσπασε το βραβείο supplier quality excellence award από KTM Group). Η νέα γενιά μπαταριών είναι ελαφρύτερες, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερη δύναμη, οπότε γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και είναι λογικό να αποτελούν την πρώτη επιλογή στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ. Οι μπαταρίες της Skyrich έχουν μειωμένο βάρος έως και 65% σε σχέση με μια μπαταρία μολύβδου, ενώ ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να είναι και μικρότερες σε διαστάσεις. Προσφέρουν αυξημένα αμπέρ εκκίνησης (CA) από 20% έως 140%, ενώ ταυτόχρονα η διάρκεια ζωής τους μπορεί να είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη από μια παραδοσιακή μπαταρία και έχουν μικρό χρόνο φόρτισης. Οι διάφοροι τύποι μπαταριών λιθίου της Skyrich σας επιτρέπουν να καλύψετε οποιαδήποτε εφαρμογή 12V μιας και κάποιες διαθέτουν 4 πόλους.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου Power Sports LTM-Line χαρακτηρίζονται από ανθεκτικό στη θερμότητα, αδιάβροχο περίβλημα από πολυμερή νάιλον (η παραμόρφωση υπό θερμότητα είναι πρακτικά αδύνατη) και ορειχάλκινους ακροδέκτες υψηλής ποιότητας για καλύτερη αγωγιμότητα. Η μπαταρία είναι εντελώς αδιάβροχη και δεν προκαλείτε ζημιά όταν πλένετε με υψηλή πίεση. Όλες οι μπαταρίες είναι εξοπλισμένες με βελτιωμένη ένδειξη φόρτισης, η οποία δείχνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση, καθώς δεν περιέχει οξύ. Μεγάλο πλεονέκτημα η γρήγορη φόρτιση (έως 90% σε 6 λεπτά) και αξιοσημείωτα χαμηλή ταχύτητα αυτοκατανάλωσης, χάνοντας μόνο το 10% της φόρτισής τους το χρόνο. Οι μπαταρίες πολυμερών ιόντων λιθίου έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από οποιαδήποτε άλλη μπαταρία μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για προϊόντα που είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς να περιλαμβάνουν μόλυβδο ή άλλα βαρέα μέταλλα. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου Skyrich χρησιμοποιούν φωσφορικό σίδηρο (LiFePO4) ως υλικό καθόδου και κατασκευάζονται με τη διαδικασία λιθίου-πολυμερούς. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν ούτε να φουσκώσουν ούτε να εκραγούν κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας. Η τεχνολογία και η διαδικασία κατασκευής εγγυώνται το υψηλότερο πρότυπο ασφάλειας για τις μπαταρίες λιθίου.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΠΕΡΚΟ Α.Ε. για την ευγενική παραχώρηση της μπαταρίας λιθίου Skyrich.

Είναι φορτισμένη από το εργοστάσιο και έτοιμη για τοποθέτηση.
65% ελαφρύτερη σε σχέση με μια μπαταρία μολύβδου. 
Προσφέρει μεγάλη δύναμη κατά την εκκίνηση ακόμα και τον χειμώνα. 
Αξίζει πιστεύετε το επιπλέον κόστος;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΠΕΡΚΟ
ΑΡΤΗΣ 5,
14342, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ,

Ρωτήστε περισσότερα