Τι θα κάνει η Suzuki όσον αφορά το MotoGP;

Τι θα κάνει η Suzuki όσον αφορά το MotoGP;

Suzuki-MotoGP: Απάντηση της Dorna στις φήμες

Ένα νέο ζήτημα φαίνεται ότι ανακύπτει μέσα στον χώρο των MotoGP, παίρνοντας μάλιστα διαστάσεις: Η φημολογούμενη αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP.

Φεύγει η Suzuki από τα MotoGP στο τέλος της σεζόν;

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγα 24ωρα, όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Suzuki σκοπεύει να αποχωρήσει από τα MotoGP, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Την πληροφορία εξασφάλισε ο γνωστός ξένος δημοσιογράφος Oriol Puigdemont, ο οποίος έχει πέσει «μέσα» κατά συντριπτική πλειοψηφία, σε παρόμοια ρεπορτάζ-φωτιά που έχει κάνει, όπως π.χ. την είσοδο του Jorge Lorenzo στην ομάδα της Honda, για το 2019. Όπως είναι φυσικό, ο παγκόσμιος τύπος πήρε φωτιά με τα νέα, καθώς η αποχώρηση αυτή της Suzuki είναι μια απόφαση που ξαφνιάζει, αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου άσχημα στους αγώνες, ενώ μάλιστα το 2020 κατέκτησε και το πρωτάθλημα οδηγών, με τον Joan Mir.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Απάντηση της Dorna στις φήμες, με έντονο ύφος

Επισήμως, δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία επιβεβαίωση από την Suzuki, για τυχόν αποχώρηση από το MotoGP. Ωστόσο, η Dorna έβγαλε μια ανακοίνωση, στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP, λέγοντας τα εξής: «Μετά από τις πρόσφατες φήμες για την αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP, η Dorna Sports επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο, ώστε να θυμίσει τους όρους του συμβολαίου τους με τα MotoGP δεν τους επιτρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση μονόπλευρα. Ωστόσο, στην περίπτωση που η Suzuki αποχωρήσει μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών, η Dorna θα αποφασίσει τον ιδανικό αριθμό των αναβατών και των ομάδων που θα αγωνίζονται στο MotoGP από το 2023.»

«Η Dorna συνεχίζει να λάμβάνει υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος από έναν αριθμό εργοστασίων και ανεξάρτητων ομάδων που ενδιαφέρονται να μπουν στο MotoGP, όσο το άθλημα συνεχίζει να θέτει παγκόσμιο παράδειγμα του στενού ανταγωνισμού, της καινοτομίας και της διασκέδασης, φτάνοντας σε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές στον κόσμο. Το ενδιαφέρον από αυτές τις πλευρές, έχει επιβεβαιωθεί ξανά στις τελευταίες 24 ώρες».

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »