To τεχνικό σχέδιο της νέας μοτοσυκλέτας της Suzuki.

Suzuki: Η νέα μεσαία δικύλινδρη ετοιμάζεται

Φαίνεται πως η Suzuki προχωρά την δημιουργία ενός νέου street μοντέλου μεσαίου κυβισμού, που θα αντικαταστήσει το SV650 και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Yamaha MT-07. Δείτε τι γνωρίζουμε.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Η ανάπτυξη νέων μοντέλων από την Suzuki συνεχίζεται και ένα από αυτά, πιθανόν θα επαναπροσδιορίσει την παρουσία της μάρκας στα μεσαία κυβικά. Σύμφωνα με σχέδια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο, έρχεται ο «διάδοχος» του SV650 αλλάζοντας μάλιστα την φιλοσοφία του μοντέλου.
 
Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο που βλέπετε εδώ κατατέθηκε προς κατοχύρωση από την Suzuki φανερώνοντας την ραχοκοκαλιά της νέας μοτοσυκλέτας της. Στο κέντρο της, διακρίνουμε τον κινητήρα, ο οποίος θα είναι πλέον δικύλινδρος σε σειρά και όχι V2. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, το μοτέρ βασίζεται σε αυτό του Recursion Project, καθώς όπως σας δημοσιεύαμε πριν λίγο καιρό, η Suzuki δημιούργησε ένα ατμοσφαιρικό βερσιόν του δικύλινδρου των 700 κυβικών. Υποθέτουμε ότι η ισχύς του νέου μοντέλου θα ανέλθει στο επίπεδο των 70-75 ίππων, ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο της κατηγορίας.
 
Παράλληλα, το σχέδιο αποκαλύπτει και την δομή πλαισίου και αναρτήσεων της νέας μοτοσυκλέτας: Το «χωροδικτύωμα» του SV650 δίνει την θέση του σε ένα «υβριδικό» πλαίσιο με ατσάλινους σωλήνες και τμήματα αλουμινίου, μια λύση απλούστερη στην κατασκευή άρα και φθηνότερη με τον κινητήρα σε σαφή ρόλο ενεργού τμήματος. Το ψαλίδι και το πιρούνι φαίνεται να είναι συμβατικά τμήματα, ενώ και το υποπλαίσιο είναι σχεδιασμένο ως ατσάλινο-σωληνωτό.
 
H κατηγορία των μεσαίων naked δρόμου δείχνει σημάδια έντονης ακμής, με όλο και περισσότερες εταιρείες να μπαίνουν στο παιχνίδι. Φυσικό είναι και η Suzuki να θέλει μερίδιο της «πίτας», αλλάζοντας ωστόσο τελείως φιλοσοφία κατασκευής. Μπορεί να της βγει η επιλογή αυτή; Ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις σε όλα…