Η δοκιμή της Suzuki GSX-R 250

    Οδηγώντας: Πρακτικός συνδυασμός

    Ξεκινώντας, λοιπόν, την οδήγηση, παρατηρείς ότι οι μαζεμένες διαστάσεις και ο συνδυασμός της χαμηλής σέλας με το στενό ρεζερβουάρ, δίνουν μια ελαφριά αίσθηση που συμβάλλει στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Η κίνηση στο αστικό περιβάλλον και ανάμεσα στα αυτοκίνητα γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία και χάρη στο αρκετά μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, δύσκολα θα βρεθεί στιγμή που θα είσαι ακινητοποιημένος. Η κύλιση της είναι ποιοτική, παραπέμποντας σε μεγαλύτερη κατηγορία, και οι αναρτήσεις αποσβένουν τις ανωμαλίες του δρόμου δίνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση χωρίς να ταλαιπωρούν τη μέση

    Ο κινητήρας μπορεί να μην είναι ο δυνατότερος της κατηγορίας, αλλά είναι αρκετά ελαστικός και γραμμικός μέχρι το ανώτατο όριο των στροφών. Φυσικά λόγω των 248 κ.εκ, η επιτάχυνση γίνεται πιο αισθητή όταν το ηλεκτρονικό στροφόμετρο βρίσκεται πάνω από τη μέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού είναι σίγουρο πως το μικρό GSX-R δεν θα παραπονεθεί σε κανένα στυλ οδήγησης. Εμείς, το δοκιμάσαμε σε όλες τις συνθήκες και είδαμε μέση κατανάλωση 3,9 λίτρα/100 χλμ, η οποία είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να μειωθεί με πιο συντηρητική οδήγηση. 

    Στην καθημερινή μετακίνηση, μπορείς να κινείσαι άνετα με ταχύτητες κοντά στα 80-100χλμ, και όταν το θελήσεις να δεις μέχρι 140 χλμ/ώρα στο κοντέρ, αφού η μοτοσυκλέτα παραμένει σταθερή αποπνέοντας ασφάλεια. Σε δρόμο με στροφές και καλή άσφαλτο απλώς στρίβει όπως έρχεται... Το πλαίσιο είναι ικανό να διαχειριστεί περισσότερη δύναμη και βοηθά τη μοτοσυκλέτα να διατηρεί μεγάλη ταχύτητα στις εισόδους των στροφών. Η ανάγκη για λίγο σκληρότερες αναρτήσεις, θα έρθει μόνο όταν κινείσαι στο όριο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι παρά τα έντονα χρώματα, το GSX250R  είναι μοτοσυκλέτα πόλης και όχι καθαρόαιμο αγωνιστικό.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πει όχι σε μια επίσκεψη στην πίστα, αφού θα αποδειχτεί ένα πρώτης τάξεως σχολείο για τους μελλοντικούς αναβάτες supersport μοτοσυκλετών. Όσον αφορά τα φρένα, μπορεί να μην είναι ¨άγκυρες¨, αλλά κρίνονται ικανοποιητικά για τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και η καλή λειτουργία του ABS της Bosch, σου δίνει ένα παραπάνω λόγο για να αισθάνεσαι ασφαλής.


    SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!