Στην παρουσίαση Öhlins στην πίστα της Χαλκίδας

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης των αναρτήσεων Öhlins, η eXTra Products ως επίσημος αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, έδωσε τη δυνατότητα στους αναβάτες να δοκιμάσουν τη νέα σειρά για motocross και enduro μοτοσυκλέτες.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 /11 στην πίστα motocross της Χαλκίδας. Εκεί οι αναβάτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι πρωταγωνιστές των πανελληνίων πρωταθλημάτων motocross και enduro, είχαν την δυνατότητα να οδηγήσουν μοτοσυκλέτες των εταιριών Beta, Gas Gas, KTM και Yamaha εξοπλισμένες με πιρούνι και αμορτισέρ της Öhlins, αλλά και να συγκρίνουν τις προσωπικές τους μοτοσυκλέτες πριν και μετά την τοποθέτηση των Σουηδικών αναρτήσεων.  

Παρών ήταν φυσικά ο ιδρυτής της eXTra Products Χρήστος Τασούλης, όπως και ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος motocross της Öhlins, Christopher Nilsson ο οποίος έδινε συνεχώς συμβουλές, βοηθώντας στο σωστό σετάρισμα των μοτοσυκλετών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αναβάτη. Μίλησε επίσης για τον τρόπο, καθώς και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για ένα ιδανικό σετάρισμα, ξεκινώντας από το βασικότερο το οποίο δεν είναι άλλο από την ισορροπημένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με τον C. Nilsson, ανεξάρτητα τις προτιμήσεις του οδηγού και τα κιλά του, η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι ισορροπημένη τόσο όταν κινείται όσο και σταματημένη, δείχνοντας αρμονική χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στο ύψος του εμπρός και του πίσω μέρους. Εφόσον λοιπόν βρεθεί το σωστό Sag και έχουμε μια ισορροπημένη βάση, ο κάθε αναβάτης θα προσαρμόσει τις αναρτήσεις ανάλογα με την οδήγησή και τον ρυθμό του.  

Οι επαγγελματίες του χώρου και συνεργάτες της Σουηδικής εταιρίας στην Ελλάδα ήταν εκεί, αλλάζοντας άμεσα τα πιρούνια και τα πίσω εργοστασιακά αμορτισέρ των μοτοσυκλετών τοποθετώντας τα νέα RXF και ΤΤΧ flow αντίστοιχα. Το πιρούνι της εταιρίας έχει βελτιωθεί τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά με σκοπό να χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση, αλλά και καλύτερη πληροφόρηση από το μπροστινό μέρος, λειτουργίες που αντίστοιχα επιτελεί και το αμορτισέρ στο πίσω μέρος.

Οι αλλαγές σε κάθε ρύθμιση γίνονται άμεσα αισθητές και παρότι οι εργοστασιακές αναρτήσεις των μοτοσυκλετών έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία έτη, είδαμε από πρώτο χέρι γιατί οι καινοτόμες τεχνολογίες TTX και Flow ξεχωρίζουν, αντιπροσωπεύοντας επάξια την Öhlins, ένα όνομα απόλυτα συνυφασμένο με την λέξη ανάρτηση όχι μόνο στο motocross αλλά σε κάθε κατηγορία.