O Paul Smart.

O Paul Smart.

Σκοτώθηκε σε ατύχημα ο Paul Smart

Ένας σημαντικός αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας δεν είναι πια εδώ. Ο Paul Smart έχασε την ζωή του από ατύχημα με μοτοσυκλέτα, στην ηλικία των 78 ετών. Εσείς τον έχετε προλάβει εν δράσει;

Δυστυχώς ένας ακόμη παλαίμαχος, σημαντικός αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας έφυγε από την ζωή. Ο λόγος για τον Paul Smart, που ταυτίστηκε με την Ducati φέρνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα και έγινε γνωστός κυρίως για την νίκη του στον αγώνα Imola 200 του 1972, με μοτοσυκλέτα Ducati.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο 78χρονος Smart οδηγούσε μοτοσυκλέτα στην περιοχή του East Sussex και του Kent της Αγγλίας, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Το συμβάν ερευνάται ήδη από την αστυνομία και τον ιατροδικαστή.
 

Έβαλε την Ducati στο αγωνιστικό πάνθεο

Ο Smart ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα την δεκαετία του 60 και αποτέλεσε έναν πολύ έμπειρο αγωνιζόμενο, αφού έτρεξε με μοτοσυκλέτες Triumph, Kawasaki, Yamaha , Suzuki και Ducati και όχι μόνο.  Ο Smart έζησε την αγωνιστική του καριέρα σε χρονική περίοδο κατά την οποία συντελέστηκαν μεγάλες αλλαγές στο άθλημα, όπως π.χ. η υπερίσχυση των δίχρονων κινητήρων, αλλά και η εισαγωγή των slick ελαστικών στους αγώνες.
 
Η σημαντικότερη για πολλούς νίκη του ήρθε το 1972 στην Imola, όταν ο Smart κέρδισε τον αγώνα Imola 200 στις 23 Απριλίου του 1972. Η στιγμή αυτή θεωρείται και μια από τις σημαντικότερες για την αγωνιστική ιστορία της Ducati, με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως ο Mat Oxley, να δηλώνουν ότι η νίκη εκείνη ήταν το εφαλτήριο για τον δρόμο της Ducati προς την κυριαρχία των Superbikes.
 
O Paul Smart αποσύρθηκε από τους αγώνες μέσα στην δεκαετία του 70, για να ασχοληθεί στην συνέχεια με τις επιχειρήσεις. Ήταν παντρεμένος με την αδερφή του πασίγνωστου, επίσης Βρετανού αγωνιζόμενου Barry Sheene, Maggie, με την οποία έχει 2 παιδιά.

Η Ducati δημιούργησε μοτοσυκλέτα με το όνομα του

Τιμώντας την νίκη του στον αγώνα Imola 200, η Ducati κατασκεύασε την Paul Smart 1000LE το 2006. Η μοτοσυκλέτα έφερε σύγχρονα περιφερειακά και κινητήρα, αλλά εμφανισιακά ήταν σχεδόν εξολοκλήρου βασισμένη στην αγωνιστική 750 του 1972 με την οποία ο Smart κέρδισε τον αγώνα. 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »