Simoncelli: Ακόμη ένα σημαντικό έργο με το όνομα του

¶νοιξε με ειδική τελετή, το νέο κέντρο υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιταλία, που κατασκευάστηκε προς τιμήν του SuperSic από το ίδρυμα Marco Simoncelli. Δείτε περισσότερα…

Οι φιλανθρωπικές δράσεις της οικογένειας Simoncelli συνεχίζονται. Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στην περιοχή Sant Andrea του Besanigo, τέθηκε και επίσημα σε λειτουργία το κέντρο υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες «Casa Marco Simoncelli» με μια ειδική τελετή. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο έργο, υπό την αιγίδα του Marco Simoncelli Foundation και κόστους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κτίριο μεγέθους 1.700 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ένα κέντρο φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες, το οποίο απευθύνεται στα ίδια και στις οικογένειες τους. Το κέντρο θα προσφέρει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και υπηρεσιών κατοίκησης για τα άτομα που θα φιλοξενεί, από τις περιοχές του Rimini και του Riccione. To προσωπικό του θα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες της υγείας και της κοινωνικής λειτουργίας, ενώ οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν υπηρεσίες όπως εγκαταστάσεις αθλητισμού, μια πισίνα αποκατάστασης, γυμναστήριο αλλά και χώρους αναψυχής.

Στην τελετή έναρξης λειτουργίας του κέντρου, παραβρέθηκαν ο Paolo Simoncelli, πατέρας του Marco, η μητέρα του Rosella, η αρραβωνιαστικιά του Marco Simoncelli, Kate, αλλά και ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta.