O Stefan Everts.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Stefan Everts

Ο πολυπρωταθλητής του Motocross βρίσκεται στην εντατική, αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δείτε τι συμβαίνει.

¶σχημα τα νέα για τον πολυπρωταθλητή του Motocross, Stefan Everts. Ο κάτοχος 10 τίτλων αναβάτης, βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Βελγίου, καθώς όπως έγινε γνωστό, πάσχει από ελονοσία.

Ο 46χρονος Everts βρισκόταν στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Lubumbashi του Κονγκό, όπου πήρε μέρος σε έναν ειδικό αγώνα αντοχής διάρκειας 4 ωρών. Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς συγκέντρωσε χρήματα για την κατασκευή ενός σχολείου στην περιοχή. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο Everts μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά την επιστροφή του, εισήχθη στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με την ελονοσία.

Δυστυχώς η κατάσταση του αναβάτη είναι σοβαρή, αφού οι γιατροί τον έθεσαν σε τεχνητό κώμα, ενώ η θεραπεία του έχει ήδη ξεινήσει. Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να απειλήσει ακόμη και την ζωή του πολυπρωταθλητή, ενώ προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερα νέα.

Ο Stefan Everts είναι γιος ενός ακόμη πρωταθλητή Motocross με 4 τίτλους, του Harry Everts, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε να οδηγεί στους αγώνες στην ηλικία των 17 ετών. Έχει πετύχει 101 νίκες στους αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει 10 τίτλους από το 1991 μέχρι το 2006. Έγινε γνωστός για το πολύ ομαλό στυλ οδήγησής του και τον εξαιρετικό έλεγχο που είχε επί της μοτοσυκλέτας στην πίστα, ενώ είναι ο δεύτερος αναβάτης μετά τον Eric Geboers, που κατακτά τον τίτλο του «Mr. 875cc», αφού έχει πρωταθλήματα στις κατηγορίες των 125, 250 και 500 κ.εκ. Περαστικά, Stefan.