net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Compact διαστάσεις και ζωηρές επιταχύνσεις προσφέρει το scooter της ιταλικής εταιρίας.

Piaggio Carnaby 300: Η συμφέρουσα εναλλακτική

Τιμή: 3.420 ευρώ

Το Carnaby 300 Cruiser αποτελεί μία ακόμη σημαντική προσθήκη στη πολυπληθή γκάμα των ιταλικών scooter με τον αριθμό 300 στο λογότυπό τους. Αισθητικά, το νέο Carnaby δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς και τοποθετείται πιο κοντά στο σχεδιασμό του Beverly Cruiser. Το μεγάλο στρογγυλό φανάρι βρίσκεται πάνω στο γυμνό και χρωμιωμένο τιμόνι. Εκεί που υπήρχαν οι δύο προβολείς των Carnaby τώρα υπάρχει μια μεγάλου μεγέθους γρίλια, ενώ το διπλό φανάρι της ουράς έχει δώσει πλέον τη θέση του σε ένα πιο διακριτικό και μια σχάρα. Σε σχέση με το Beverly Cruiser, όμως, το χρώμιο δεν έχει τόσο έντονη παρουσία, παρά μόνο στη μάσκα και το τιμόνι.

Τεχνολογικώς η βάση του Carnaby είναι πολύ κοντά σε αυτή του Beverly 300, με τον ίδιο κινητήρα και αναρτήσεις. Το γεγονός μεταφράζεται σε ένα σκούτερ που έχει την ικανότητα να συντροφεύσει τον αναβάτη του σε κάθε πεδίο χρήσης, από την καθημερινή μετακίνηση ως και σε μικρές αποδράσεις.

Ο κινητήρας των 278 κυβικών εκατοστών έχει αρκετή ροπή για ελαστική λειτουργία χαμηλά, δυνατές επιταχύνσεις και ικανοποιητική τελική ταχύτητα. Με το κοντέρ να δείχνει 135 και την πραγματική ένδειξη να είναι κάπου στα 125, τα ταξιδάκια δεν είναι εκτός προγράμματος, όπως δεν είναι και οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας –ένα πεδίο που είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσει συχνά στην αστική χρήση.

Η άνεση για δύο επιβαίνοντες είναι καλή και οι αναρτήσεις του θα φροντίσουν για την ξακούραστη διαμονή ενός ή δύο ατόμων στη σέλα του Carnaby, με τη γκρίνια να μην κάνει την εμφάνισή της παρά μόνο όταν το οδόστρωμα γίνει πολύ κακό. Στον τομέα της πέδησης το Carnaby, με δύο δίσκους (μπροστά και πίσω) 260 χιλιοστών, προσφέρει ικανοποιητικές αποστάσεις φρεναρίσματος και δεν προβληματίζει. Η αποτελεσματικότητά τους είναι παρούσα ακόμη και όταν κάποιος αποκτά σπορ ορέξεις σε στριφτερές διαδρομές, ένα πεδίο όπου το Carnaby δε θα πει όχι, ειδικά αν η άσφαλτος είναι καλής ποιότητας.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι σχετικά περιορισμένος, χωρώντας μόνο ένα ανοικτού τύπου κράνος, οπότε για περισσότερη πρακτικότητα θα απαιτήσει μια βαλίτσα που θα λύσει τα χέρια του ιδιοκτήτη του. Εξίσου χρήσιμη προσθήκη θα είναι και μια ζελατίνα, με την οποία η κίνηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας γίνεται μια ευχάριστη και ξεκούραστη διαδικασία.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας:

 4Τ, Υ/Ψ, 1Κ, 4β

Χωρητικότητα (κ.εκ.):

278 κ.εκ.

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.):

22/7.250

Φρένα Εμπρός-Πίσω:

Δ/260 χλστ. - Δ/260 χλστ.

Ρεζερβουάρ (λίτρα):

10

Βάρος (κιλά):

164

 

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ