net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το πολύ δυνατό μοτέρ κατατάσσει το GTi μεταξύ των κορυφαίων 300ριων από πλευράς επιδόσεων.

KYMCO Peοple GTi 300: Πρόταση ισχύος

Τιμή: 3.795 ευρώ (3.936,46 με τέλος ταξινόμησης)

Το People δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ και έχει αφήσει το sport χαρακτήρα στην αισθητική του να υπερισχύσει του κλασικού. Βασικό του όπλο είναι ο κινητήρας του, ο ισχυρός G5 της Kymco, με τα 299 κ.εκ. και τους 28,9 ίππους. Χάρη σε αυτόν, το People είναι το ταχύτερο scooter της κατηγορίας του. Το μοτέρ χαρίζει στο GTi μια τελική 150 χλμ./ώρα και απίστευτες ρεπρίζ. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα, συνειδητοποιείς ότι αυτός ο κινητήρας έχει δύναμη, τη μοιράζει άψογα σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του και δεν πρόκειται να δείξει σημάδια "κόπωσης".

Με το που θα ανέβει κάποιος, ανεξαρτήτως ύψους, στη σέλα του scooter της Kymco, θα βολευτεί αμέσως, με άφθονο χώρο για τα πόδια του και άνετη σέλα. Αν σε προβληματίζει το θέμα της προστασίας από τον αέρα, οι αμφιβολίες σου θα εξατμιστούν χάρη στη ζελατίνα. Μπορεί να είναι πολύ μικρή, αλλά προσφέρει καλή προστασία, λόγω του σχεδιασμού της. Οι χώροι, από την άλλη, είναι το αδύναμο σημείο του. Με το ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα δεν θα χωρέσει ούτε ένα jet κράνος, μόνο μικροπράγματα θα μπουν εκεί κάτω, όπως και στο ντουλαπάκι της ποδιάς.

Η συμπεριφορά των αναρτήσεων είναι σχετικά σφιχτή και εξυπηρετεί περισσότερο όσους έχουν sport βλέψεις. Ωστόσο, αυτό δε γίνεται εις βάρος της άνεσης, τουλάχιστον όσο το οδόστρωμα δεν είναι πολύ κακό. Η ιδιαίτερη προσοχή που έδειξαν οι άνθρωποι της Kymco στο People φαίνεται στα φρένα του, τα οποία είναι όχι μόνο καλά, αλλά ίσως και πιο καλά απ’ όσο χρειαζόταν. Μπροστά ένας δίσκος 260 χιλ. ακινητοποιείται από μια πλευστή δαγκάνα τριών εμβόλων, επιλογή όχι και τόσο συνηθισμένη για την κατηγορία. Το πίσω φρένο αποτελείται από ένα δίσκο επίσης 260 χιλ. και μονοέμβολη δαγκάνα. Σε συνδυασμό και με τα μεταλλικά σωληνάκια το φρενάρισμα θα πραγματοποιηθεί άμεσα, όχι όμως με τρόπο που θα τρομάξει. Τα εύσημα για το τελευταίο ανήκουν στην πολύ καλή αίσθηση που, αν και λίγο σκληρή, δεν θα αφήσει παράπονο.

Μέσα στην πόλη, ξεπερνώντας την κάπως βαριά αίσθηση που προκαλεί η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ της βενζίνης κάτω από τη σέλα και το υψηλό κέντρο βάρους, μπορείς να κινηθείς με μεγάλη ευελιξία. Τα επίπεδα εμπιστοσύνης θα παραμείνουν υψηλά ακόμη κι όταν πιέσεις το People σε πιο sport ρυθμούς, όπου θα σε ακολουθήσει χωρίς παράπονο -θα πλαγιάσει, θα αλλάξει άμεσα κατεύθυνση και θα φρενάρει άμεσα. Έξω από την πόλη, το People δεν εντυπωσιάζει μόνο χάρη στην υψηλή τελική του. Ανεξαρτήτως των χιλιόμετρων, μένει σταθερό και χαρίζει εμπιστοσύνη, ενώ η προστασία από τον αέρα κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένης της μικρής ζελατίνας. 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας:

4Τ, Υ/Ψ, 1Κ, 4Β

Χωρητικότητα (κ.εκ.):

299

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.):

28,9/7.500 σ.α.λ.

Φρένα Εμπρός-Πίσω:

Δ/260 χλστ. - Δ/260 χλστ.

Ρεζερβουάρ (λίτρα):

 9

Βάρος (κιλά):

168

 

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ