Φυσιολογικές γωνίες για αγκώνες και γόνατα.

    Οδηγώντας: Κάθε μέρα μαζί

    Ανεβαίνοντας στη σέλα του μικρού SYM, νιώθεις αμέσως οικεία καθώς η θέση οδήγησης τοποθετεί χέρια και πόδια σε φυσιολογικές γωνίες. Βάζοντας σε λειτουργία των κινητήρα, το τελικό της εξάτμισης απελευθερώνει έναν ευχάριστο ήχο και σε εκπλήσσει θετικά αφού δεν το περιμένεις από έναν κινητήρα 125 κυβικών. Οι εκκινήσεις από στάση απαιτούν ένα μικρό χρόνο εξοικείωσης, αφού απαιτείται γενναίο άνοιγμα του γκαζιού και πρέπει ο κινητήρας να ανεβάσει αρκετές στροφές για να αρχίσει το Jet14 να κινείται.

    Μόλις ξεκινήσει, η πολύ καλή κατανομή του βάρους κάνει τα κιλά να εξαφανίζονται και σε συνδυασμό με το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, έχουν σαν αποτέλεσμα ένα πολύ ευέλικτο και παιχνιδιάρικο scooter που αλλάζει κατεύθυνση εύκολα και γρήγορα. Μετά τα 30 με 40 χ.α.ω., μαζεύει πιο γρήγορα χιλιόμετρα και σύντομα το κοντέρ θα δείξει 90, ενώ αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και ο αναβάτης μείνει στο γκάζι, θα δείξει γύρω στα 100 χιλιόμετρα που είναι και η τελική του. Χάρη στη σφικτή του ανάρτηση, δεν παρουσιάζει αστάθεια ή ταλαντώσεις σε αυτά τα χιλιόμετρα κι εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά αυτό έχει αντίκτυπο στην άνεση στις χαμηλές ταχύτητες. Οι ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές και κάνουν το scooter να αντιδρά απότομα, όταν περνάει από πάνω τους. Η έλλειψη ζελατίνας δίνει μια πιο επιθετική εμφάνιση και βοηθάει τον αναβάτη να έχει καλό οπτικό πεδίο, αλλά ταυτόχρονα η προστασία από τον αέρα είναι ανύπαρκτη. 

    Η δύναμη των φρένων είναι ικανοποιητική και παρά την απουσία ABS, θα πρέπει ο αναβάτης να προσπαθήσει πολύ και σε γλιστερή άσφαλτο για να μπλοκάρει κάποιον τροχό. Η μέγιστη κατανάλωση που μετρήσαμε οδηγώντας σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, με το γκρίπ του γκαζιού στο τέρμα της διαδρομής του για πολύ ώρα, δεν ξεπέρασε τα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ με οικονομική οδήγηση μπορεί να πέσει κάτω από τα 2,7. Αυτό σημαίνει ότι με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 7,5 λίτρα, η αυτονομία είναι κοντά στα 250 χιλιόμετρα. 

    SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA