Ρώμη: Θα σκάνε λάστιχα οδηγών που μιλάνε στο κινητό!

Μια δραστική πρόταση αντιμετώπισης σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ιταλικής πρωτεύουσας φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Τι λέτε για αυτό;

Στην Ρώμη, το πρόβλημα των οδηγών που μιλούν στο κινητό τους ενώ είναι στο δρόμο, είναι τεράστιο. Καθώς η Ιταλική πρωτεύουσα έχει και πάρα πολλούς αναβάτες, να κυκλοφορούν στους δρόμους της, ο κίνδυνος για τα δίκυκλα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Διαβάζουμε λοιπόν, σε ιταλικά μέσα, ότι υπό εξέταση είναι η πιθανότητα εφαρμογής μιας εξαιρετικά δραστικής λύσης από ειδική ομάδα της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναβάτες μιας «ομάδας έκτακτης οδικής δράσης» θα οδηγούν με πολιτικά ρούχα και μοτοσυκλέτες χωρίς διακριτικά, ψάχνοντας οδηγούς που μιλούν στο τηλέφωνο. Κατόπιν, θα ΣΚΑΝΕ τα ελαστικά των αυτοκινήτων τους, αναγκάζοντάς τους σε ακινητοποίηση, ενώ θα προβαίνουν στην σύνταξη κλήσης!

Από εκεί και πέρα, ο παραβάτης οδηγός θα τιμωρείται με πρόστιμο 161 ευρώ και 5 πόντους στο δίπλωμά του, ενώ σε περίπτωση που επαναλάβει την παράβαση εντός διετίας, θα του αφαιρείται το δίπλωμα για έως 3 μήνες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της τοπικής αστυνομίας, πάνω από 15.000 παραβάσεις για χρήση κινητού έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2018, ενώ αν εφαρμοστεί αυτή η λύση, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραστικά. Εσείς τι λέτε για το μέρο αυτό; Θα φέρει αποτέλεσμα ή θα αποσυρθεί… άρον άρον, χάριν της διαφύλαξης της ασφάλειας του οδηγού και όχι μόνο; Μένει να δούμε τι θα συμβεί.
 

  • Νίκος

    Το κράτος δεν μπορεί να σκάει λάστιχα, αυτά είναι μπούρδες. Δηλαδή στους μεθυσμένους οδηγούς τι θα κάνουν; Ωστόσο είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν. Επομένως η ιταλική αστυνομία είναι στους δρόμους και κάνει τη δουλειά της. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο διάστημα, άραγε πόσες ήταν οι παρόμοιες βεβαιωμένες παραβάσεις;