Το teaser των νέων Rieju, που μας προετοιμάζει για δίχρονο enduro μοντέλο στα 300 κυβικά το 2021!

Rieju: Απέκτησε την πλατφόρμα των «παλιών» Gas Gas

H ισπανική εταιρεία θα εμπορευτεί τα παλιότερα μοντέλα Gas Gas πριν αυτά αλλάξουν εντελώς ελέω… ΚΤΜ! Δείτε περισσότερα.

Όπως είναι γνωστό, η θρυλική ισπανική εταιρεία Gas Gas βρίσκεται πλέον υπό την ιδιοκτησία της KTM, η οποία αγόρασε το 60% της εταιρείας πέρσι τον Σεπτέμβριο. Μέρος της συμφωνίας αυτής αποτελεί, ότι οι νέες μοτοσυκλέτες που θα φέρουν τα σήματα της Gas Gas θα αναπτυχθούν από την KTM. Ωστόσο, στο παιχνίδι μεταξύ των εταιρειών ενεπλάκη και η έτερη ισπανική φίρμα, η Rieju, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα στα «τρέχοντα» μοντέλα της Gas Gas, τα οποία θα γίνουν παλιότερα μόλις οι νέες KTM-Gas Gas κατασκευαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, η Rieju απέκτησε τα δικαιώματα παραγωγής και διανομής στις σειρές μοντέλων EC, XC και GP των 250 και 300 κυβικών, τις οποίες θα εξοπλίσει με το δικό της λογότυπο και θα διαθέσει από το δικό της δίκτυο. Η παραγωγή των «νέων» Rieju θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, στο εργοστάσιο της Girona στην Ισπανία. Με αυτό τον τρόπο η Rieju θα πετύχει και διεύρυνση της γκάμας της.

Παράλληλα, η KTM αναμένεται να ξεκινήσει την μεταμόρφωση της Gas Gas, παρέχοντας τεχνολογία σε κινητήρες και πλαίσιο στα νέα μοντέλα, που θα φέρουν την Ισπανική ονομασία.

Για την εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Rieju, Jordi Riera, είπε: «Αυτή η συμφωνία θα θέσει άμεσα την Rieju ως παρουσία στα αγωιστικά off-road μοντέλα με μεγαλύτερο κυβισμό από τα συνηθισμένα για την εταιρεία μας. Παράλληλα θα έχουμε μια σημαντική αύξηση στους πιθανούς πελάτες και σημαντικά ανοίγματα για νέες αγορές. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα περιπέτεια και την τεράστια πρόκληση που φέρνει. Έχουμε τεράστια εμπειρία στους τομείς της σχεδίασης, της κατασκευής και της διανομής και είμαστε πεπεισμένοι ότι το project θα έχει επιτυχία.»