net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Jonny Walker στο κέντρο, ανάμεσα στα δύο Husky των κ.κ. Graham Jarvis και Alfredo Gomez, τέρμα δεξιά ο Andreas Lettenbichler και αριστερά ο Mario Roman. Από 500 συμμετοχές αυτοί τερμάτισαν!

Πολλοί αισιόδοξοι αναβάτες στην εκκίνηση. Τα χαμόγελα κόβονται λίγο αργότερα.

Η ζέστη και η σκόνη έκαναν την πρώτη ανάβαση στο λατομείο... κόλαση.

Μακελειό στη σκόνη.

Και μετά ήταν οι κροκάλες.

Μιλάμε για πολλές κροκάλες. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτεται ο Wade Young.

Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Jonny Walker, ΚΤΜ.

Αν σας καλέσουν στο Carls Dinner, δεν είναι για γεύμα αλλά θα φάτε καλά.

Αυτό οι διοργανωτές του Hare Scramble το ονομάζουν ειδική διαδρομή. Έτσι το ανέβηκαν, όσοι το ανέβηκαν.

Μετά από αυτό λογικό είναι να αποφάσισαν να κερδίσουν όλοι μαζί.

Μετά το "τράβα" έρχεται το "σπρώξε".

Έλα, λίγο ακόμη!

Red Bull Hare Scramble: Ένας αγώνας, τέσσερις νικητές

Tο φετινό Red Bull Hare Scramble έμελλε να είναι ίσως στο πιο δύσκολο στα 21 χρόνια της ιστορίας του. Το μακελειό των συμμετεχόντων ήταν τέτοιο που μόλις το 1% κατάφερε να τερματίσει.

 
Διαβάζοντας τα αποτελέσματα του Red Bull Hare Scramble που φιλοξενήθηκε στο θρυλικό πλέον λατομείο και τα τριγύρω βουνά του Erzberg στην Αυστρία (πατρίδα της Red Bull), ξεχωρίζουν δύο γεγονότα. Υπάρχουν τέσσερις νικητές και ένας δεύτερος! Πίσω τους κανείς, μόνο ένας ακυρωμένος αναβάτης και άλλοι 494 που δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Ήταν 500 περίπου οι αναβάτες που στήθηκαν στην εκκίνηση στη βάση του λατομείου, για να ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία-κόλαφος με το σύννεφο σκόνης στις τεράστιες ανηφόρες που θα τους φέρουν στο ψηλότερο σημείο και τη συνέχεια του αγώνα. Η μάχη γρήγορα ξεκαθάρισε για τους πρώτους τέσσερις. Οι Jonny Walker και Andreas Lettenbichler της KTM, μαζί με τους Alfredo Gomez και Graham Jarvis της Husqvarna έφυγαν μπροστά και διεκδικούσαν μεταξύ τους τη νίκη.

Ο Walker είχε φτιάξει μια καλή διαφορά από τους άλλους, ώσπου μια πτώση τον άφησε με μια τρύπα στο ψυγείο της ΚΤΜ του και προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον φτάσουν και να τον περάσουν οι επερχόμενοι Jarvis και Gomez, καθώς σκαρφάλωναν στην πλαγιά με τα αγκωνάρια που είναι γνωστή και ως Carls Dinner. Ωστόσο, εκεί που όλα έδειχναν πως η μάχη θα κρινόταν ανάμεσα στους δύο της Husqvarna, η έκπληξη του διοργανωτή, Karl Katoch, τους περίμενε στις τελευταίες εκατοντάδες μέτρα.

Πέρυσι ο Jonny Walker είχε καθαρίσει τον αγώνα σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ το ποσοστό τερματισμού ήταν αρκετά μεγάλο. Έτσι φέτος ο διοργανωτής του αγώνα επέλεξε να σκληρύνει κι άλλο τη διαδρομή, κάνοντάς την πολύ πιο δύσκολη και για τον λόγο αυτό επέλεξε μια νέα ειδική. Το όνομά της Downtown και ο βαθμός δυσκολίας της άπειρος. Ουσιαστικά μιλάμε για μια πολύ απότομη ανηφορική πλαγιά μέσα στο πυκνό δάσος, λασπωμένη και πανδύσκολη. Ίσως και να το παράκανε ο κύριος Katoch.

Πρώτος έφτασε εκεί ο Jarvis. Λίγο αργότερα έφτασε κι ο Gomez, μετά οι Walker και Lettebichler. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν εγκαταλείψει ή θα εγκατέλειπαν λίαν συντόμως, με την εξαίρεση των Mario Roman και Wade Young. Ο Jarvis προσπαθεί να ανέβει τις μερικές εκατοντάδες μέτρων της πλαγιάς Downtown που τον χωρίζουν από τον τερματισμό. Μετά από 10 προσπάθειες ήταν εκεί που ξεκίνησε και οι άλλοι μποτιλιάρονταν πίσω του. Οι τέσσερείς τους συνειδητοποιούν πως είναι πρακτικά αδύνατο να ανέβουν μόνοι τους, έτσι συνεταιρίζονται. Παρόλα αυτά, τους παίρνει 90 λεπτά για να καταφέρουν να ανεβάσουν τις μοτοσικλέτες στην κορυφή της πλαγιάς με τα χέρια και σκοινιά - για οδήγηση ούτε λόγος.

Όταν κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος της ειδικής αυτής αποφάσισαν να τερματίσουν όλοι μαζί, μοιραζόμενοι τη νίκη που κανείς δε θα μπορούσε να πάρει δίχως τη βοήθεια των άλλων. Απέμενε μισή περίπου ώρα από το τετράωρο μέσα στο οποίο πρέπει κανείς να ολοκληρώσει το Hare Scramble ώστε να είναι έγκυρος.

Προς έκπληξη όλων, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος του αγώνα καταφτάνουν στον τερματισμό ο Young και ο Roman, ο δεύτερος μάλιστα με χτυπημένο το γόνατο. Είναι άγνωστο το πώς κατάφεραν να ανέβουν στην Downtown, πάντως το κατάφεραν. Λίγο αργότερα ο Wade Young θα ακυρωθεί, καθώς στην Carls Dinner έχασε ένα check point, αφήνοντας μόλις πέντε αναβάτες να μετρήσουν ως τερματίσαντες, οι τέσσερις πρώτοι ως νικητές, αφού τερμάτισαν με μηδενική διαφορά μεταξύ τους.

Από τους περίπου 500 που πήραν εκκίνηση μόνο πέντε έφτασαν ως το τέλος. Με ένα ποσοστό επιτυχίας 1%, θα λέγαμε πως ο κύριος Katoch κατάφερε τον στόχο του να κάνει το Hare Scramble το πιο δύσκολο αγώνα Extreme Enduro στον κόσμο.

 

ENDURO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ