Εξοπλισμός - τεχνολογία
Εξοπλισμός - τεχνολογία
  • Εξοπλισμός - τεχνολογία
  • Εξοπλισμός - τεχνολογία

Εξοπλισμός - τεχνολογία

Το MP3 530 Exclusive κάνει επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής, αφού τα συστήματα του υπερβαίνουν κάθε προσδοκία. Η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών, είναι η μεγαλύτερη του κόσμου μέχρι στιγμής σε 3τροχα scooter. H πληρότητα πληροφοριών που φιλοξενεί εντυπωσιάζει, αφού πέρα από τα «βασικά», έχουμε 3 υπολογιστές ταξιδιού, απεικόνιση μέσης ταχύτητας και κατανάλωσης με γράφημα μέσου όρου (!), αλλά και απεικόνιση απόδοσης ροπής κινητήρα με διάγραμμα (!!!), κάτι που συναντάμε πρώτη φορά σε οποιοδήποτε δίκυκλο. Πολύ σωστά η Piaggio έχει τονίσει κατάλληλα τις κύριες, από όλες αυτές τις ενδείξεις, καθώς τα παραπάνω γραφήματα δεν διαβάζονται τόσο εύκολα, επιτελώντας συμπληρωματικό ρόλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το μοντέλο εξοπλίζεται με σύστημα συνδεσιμότητας με κινητό, μέσω της εφαρμογής Piaggio MIA. Πρόκειται για ένα πολυδύναμο σύστημα που, σε συνδυασμό με ασύρματο headset, έχει μια πληθώρα δυνατοτήτων: Από τηλεφωνικές κλήσεις και αναπαραγωγή μουσικής, χρήση φωνητικών εντολών και απεικόνιση πλοήγησης στην οθόνη, μέχρι αναλυτική καταγραφή και εμφάνιση δεδομένων ταξιδιού και κατάστασης οχήματος. Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί ακόμα και να «αναζητήσει» το σταθμευμένο MP3, με ενεργοποίηση των φλας ή της κόρνας! Αρκεί την να κατεβάσεις στο κινητό σου (χρειάζεται λογαριασμό χρήστη για να λειτουργήσει), ενώ ο χειρισμός των λειτουργιών κατά την οδήγηση γίνεται με τα πλήκτρα του ίδιου του scooter.

Το MP3 530 Exclusive είναι το πρώτο scooter στον κόσμο, με πομποδέκτη ραντάρ και συστήματα υποβοήθησης BLIS και LCDAS. Αυτά, ανιχνεύουν παρουσία οχήματος στις τυφλές γωνίες του scooter και οχήματα που κινούνται επικίνδυνα κατά την αλλαγή λωρίδας, αντίστοιχα. Τα συστήματα προειδοποιούν τον αναβάτη με μεγάλα κίτρινα βέλη στην οθόνη, αν ανιχνεύσουν δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Οι ευκολίες δεν σταματάνε εκεί, αφού το MP3 φέρει ηλεκτρική όπισθεν με κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, ενώ το σύστημα εκκίνησης είναι πλέον keyless. Όταν λέμε «τα πάντα όλα», το εννοούμε.  

Σελίδα 1Piaggio MP3 530 Exclusive - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση - ποιότητα
Σελίδα 3Ανεση - εργονομία
Σελίδα 4Εξοπλισμός - τεχνολογία
Σελίδα 5Κινητήρας
Σελίδα 6Πλαίσιο - αναρτήσεις - φρένα
Σελίδα 7Οδηγώντας
Σελίδα 8Η άποψη μας